5 тенденции в интериора за есен 2023

Eсента е точно зад ъгъла, затова днес решихме да споделим с вас някои от най-добрите есенни тенденции в домашния декор и дизайнерски стилове за предстоящия сезон.

Какви са есенните тенденции в декорирането на дома за 2023 г.? 

Докато летните тенденции в домашния декор се фокусираха върху лекото органично усещане, тазгодишните есенни трендове в домашния декор са свързани с интересни форми, топли неутрални тонове и луксозни текстури.

Земни тонове

Земните тонове и топлите неутрални се завърнаха с пълна сила през 2023 г. и тази тенденция ще продължи да расте по популярност през тази есен. Топлите тонове на пясък, гъби, теракота, мед, овесени ядки, приглушени зелени и подобни неутрални допълват почти всяка друга цветова палитра, което ги прави идеалното допълнение към всяко пространство.

Естествено дърво

Естествената красота на дървото създава приветлива и успокояваща среда за есента. И с нарастващото желание за по-леки, по-проветриви пространства, дървото добавя така необходимия ефект на заземяване. Топлите дървесни тонове правят голямото си завръщане, особено в кухненските шкафове и шкафовете за баня, докато популярността на сивите тонове на дървото намалява. Въпреки това, не се отчайвайте, ако имате дървен под в сиви тонове или други елементи в дома си. Просто дбавете по-топли тонове, за да постигнете желаната визия.

Тъкани/ратанови елементи

Тъканите елементи във всичките им форми придават мекота на всяко пространство през 2023 г.  Помислете за кошници във всякакви форми и размери, плетени висулки, килими от естествени влакна и мебели от тръстика и ратан. Плетените висящи полилеи са изключително популярни от няколко години, но тази тенденця остава и през тази есен.

Текстурирани тъкани и текстил

Още веднъж кадифето, буклето, ленът и текстурираните тъкани са главни герои в тазгодишната есенна прогноза за интериорен дизайн. За лесен есенен лифтинг просто сменете вашите по-фини калъфки, постелки, килими и възглавници с по-тексутирани и по-тежки версии. Изборът на естествени тъкани с плътност и текстура, като масивни памучни и вълнени платна, тънко букле, кадифе и кожа незабавно правят дома ви по-уютен.

Смесване на винтидж и модерно

Друга тенденция в декорирането, която ще видите тази есен, е включването на ретро елементи, като антични скринове, в иначе модерно пространство. Уникалното съчетание на различни дизайнерски елементи прави пространството по-добре съчетано, но и същевременно уникално по рода си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay