Как да удължим живота на цветето във ваза

По-дълъг живот за цветята във вазата

Цветята – прекрасни, ухайни и... нетрайни. За да красят по-дълго дома ви и да ви навяват хубави спомени от празничен момент или скъп за вас човек, ви предлагаме да прочетете по- надолу...

 

Още при купуването трябва да внимавате да вземете пресни цветя. Това ще разберете по сочните им листа.

 

Цветовете на розите, лилиите, както и на лалетата и нарцисите, трябва само леко да са разтворени, например.

При пренасянето букетът винаги трябва да бъде увит. През зимния сезон увиването трябва да стане в няколко пласта хартия.

 

Вкъщи най-напред почистете дръжките така, че при поставянето на цветята във вазата да не останат във водата никакви листа, защото те загниват и в тях се развъждат вредни бактерии.

 

Подрежете дръжките с остър нож. Колкото по-голяма е площта на подрязването, толкова повече вода поема цветето. След подрязването веднага поставете цветята във вазата с вода.

 

Някои цветя, например нарцисите, след подрязването трябва да се слагат в отделна ваза, защото те отделят слузеста течност, която запушва пътищата за проникването на водата в другите цветя, поради което те увяхват по-скоро.

 

И все пак ви препоръчваме да залагате на цветята в саксия, така ще осигурите по-дълготрайна аранжировка в дома си и ще знаете, че растението, освен красиво е и живо.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay