Искате по-гъста коса? Съвети как да я постигнете

Искате по-гъста коса? Съвети как да я постигнете

Ако сте един от милионите хора, които страдат от косопад, не сте сами. Независимо дали изпитвате повишен стрес, приемате лекарства, които могат да причинят загуба на коса или просто виждате по-тънка косата си поради промяна в диетата или друг фактор на начина на живот, загубата на коса може да бъде разочароваща. Но с правилните продукти, солидна рутинна уелнес процедура и известна любов към себе си, можете да съживите оредяващата коса, за да получите по-плътния вид, който искате.

Следвайте тези стъпки, за да получите по-плътна и здрава коса:

1. Измийте с правилния шампоан и балсам

Почистването и овлажняването на косата с шампоан и балсам е критична първа стъпка във всяка рутина на косата и е важно да намерите продукти, които могат да помогнат на косата ви да изглежда по-плътна. Започнете, като измиете косата си под душа, като масажирате с ревитализиращ шампоан върху вашата влажна коса.

2. Но не прекалявайте

Макар че е необходима добра рутинна програма за измиване, вие също не искате да прекалявате с измиването на косата си. Защо? Измиването на косата всеки ден може да лиши космените фоликули от естествените им масла поради прекомерно излагане на нефилтрирана твърда вода. Освен това прекаляването с измиването може да доведе до засилено падане на косата. Създайте график за измиване, който работи за вашия тип коса, така че да я чувствате чиста, без да прекалявате.

3. Внимателно с четката за коса

Типът четка за коса и техниката, която използвате, могат да окажат огромно влияние върху косата ви. Намалете накъсването, като сресвате косата си, започвайки с краищата си, и продължавате нагоре. Четкането на косата по този нежен начин избягва увреждането на косата и намалява косопада.

4. Нанесете серум за коса върху корените си, за да насърчите новия растеж

След шампоана и балсама оставете косата ви да изсъхне и след това използвайте серум за коса, за да доставите уелнес хранителни вещества за косата направо до корените ви.

5. Избягвайте топлинното въздействие

Изкушаващо е да посегнете към пресата за коса или машата - и не е нужно да се отказвате напълно от нея, но намаляването на топлинното влияние може да помогне за подобряване състоянието на косата. Топлината води до суха, повредена коса и неизбежно накъсване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay