Ето как Estee Lauder променя завинаги света на козметиката

Ето как Estee Lauder променя завинаги света на козметиката

Есте Лаудер мечтае да стане популярна актриса, но любовта ѝ към красотата ѝ носи още повече слава. Така тя започва да създава козметика и парфюми, а на 40-годишна възраст открива собствена марка за козметика Estee Lauder. В резултат на това Есте успява не само да спечели богатство с качествен продукт, но и да промени света на жените. Днес ще ви разкажем за 5 от страхтнте идеи на Lauder, които използваме досега.

Мостри

Есте е първиятата, която се досеща, че клиентите могат да изпробват козметиката и парфюмите преди да закупят. Преди това клиентите са избират продукта по състав и опаковка. По този начин Есте иска да жените да знаят къде отиват парите им.

Подаръци при покупка

Главната цел н Лаудер тогава е да продава козметиката си на Saks Fifth Avenue в Ню Йорк. Когато мечтата ѝ се сбъдва, тя изпраща карти на своите клиенти, които обещават безплатна пудра за покупката им. С помощта на подаръците предприемчивата дама продава цялата си стока.

Първият нощен серум

През 1982 г. Estee Lauder създава първия нощен серум Night Repair, който съдържа хиалуронова киселина. Новият продукт с лека текстура прониква по-дълбоко в кожата, което улеснява възстановяването. Първоначално серумът се продава в кафява бутилка, която защитава активните съставки на формулата.

Практичен дизайн

Лаудер отдава много внимание на цвета на опаковките като се старае те да съответстват на интериора на всяка баня. За да направи това, тя посещава много домове на свои приятелите. В резултат на това Есте се спира на тюркоазен цвят.

Най-добрият маркетингов трик

За да рекламира първия си аромат, Youth-Dew, Есте уж случайно чупи шишенцето в парижки универсален магазин. По този начин всички клиенти подушват аромата на парфюма и се уверяват, че американската парфюмерия не е по-лоша от френската.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay