Малко момиченце дава на майка си урок по прошка

Малко момиченце дава на майка си урок по прошка

Хората са написали и продължават да пишат океан от книги и есета за това как да прощаваме на онези, които ни нараняват. Но на много хора им е трудно да прощават, защото не разбират концепцията на прошката. Майката и блогърка Мери Катрин Бакстром имала уникалната възможност да научи важен урок от своята 3-годишна дъщеричка. Тя споделя публикация на своята страница във Фейсбук, в която описва резултата от малък спор с дъщеря си.

Решихме да споделим с вас тази истори:

"Дъщеря ми и аз имахме дълъг час преди лягане. Най-накрая я сложих да си легне и й казах: "Обичам те, Холанд, но нито дума повече тази вечер. Време е да спиш. Без повече суетене около плюшените играчки.

-Мамо?- чух аз по пътя към врата. Стиснах зъби и бях толкова разочарована. -Какво има, Холанд?-казах аз, а тя отвърна, че има нещо, което трябва да ми каже.

Малко момиченце дава на майка си урок по прошка

Разбира се, че има какво да каже. Стоеше права в леглото си, с разрошена коса и течащи сълзи. "Мамо", каза тя, гледайки ме втренчено и с отрова в тънкото си гласче каза "Прощавам ти".

Тогава тя легна и започна да плаче. За секунда не знаех какво се случва. Не можех да осъзная какво и как ми е казала. Отидох до леглото, наведох се към нея и я попитах "Мила, ти знаеш ли какво означава прошка?"

Малко момиченце дава на майка си урок по прошка

Лицето й беше подуто от плач, тя си зарови главата във възглавницата и промърмори "Да". Точно това трябваше да чуя. "Означава, че ти си сгрешила, а аз съм уморена от лудуване и сега ще заспя без да имам болка в сърчицето."

Тази вечер научих урок за прошката от своята 3-годишна дъщеря. Това беше и удар, освен урок. Тя беше права. Легнах до нея в леглото и я прегърнах, защото честно казано аз изпитвах болка.

Малко момиченце дава на майка си урок по прошка

Малкото ми момиченце ми напомни, че не трябва да си лягам ядосана. Защото, когато го правиш, изпитваш болка. И знаете ли какво? На 35 години съм и трябва да й го призная: тя не греши..."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay