Кажете сбогом на сухата кожа

Студът подлага лицето ви на изпитание

Кажете сбогом на сухата кожа

Тихо се сипе поредният сняг и мечешки щипе бузките пак. Паднат ли веднъж температурите под нулата, разходките на чист въздух започват да ни се струват същинско изпитание. Нито спасително топлата пухенка, нито дебелият вълнен шал съумяват да ни спасят от набезите на острия вятър и сухия студ. Кожата на лицето е изключително чувствителна и не бива да пренебрегвате грижата за нея. Не само отминаващите лета оставят видими следи по лицата ви. Правилното третиране и козметика, предназначени за суровите зимни месеци, ще ви спестят доста по-агресивни процедури вбъдеще. Ето и нашият списък с проверени козметични съвети срещу грубата суха кожа:

*Изполвайте дълбоко хидратиращи маски у дома. Докато чакате мазилата да подействат благотворно на кожата, можете да си направите любимия ароматен чай и се излегнете пред телевизора. Повечето хидратиращи продукти, предназначени за суха кожа, са без отмиване и не се налага да прекъсвате заниманията си, за да ги отстраните. Ако все пак по лицето ви са останали лъщящи участъци, попийте с обикновена хартиена салфетка.

*Преди да излезете от вкъщи, задължително нанесете върху кожата на лицето хидратиращ крем с подходящ защитен фактор. Не подценявайте зимното слънце. Отразените в снега лъчи могат да нанесат неподозирани щети. Избегнете появата на неприятни петна и зачервявания, както и срещата с дерматолог. Просто се запасете с добър предпазващ крем.

*Ако планирате ски ваканция в планината, въоръжете се с продукт с по-висок защитен фактор. Той ще ви спаси от вредните ултравиолетови лъчи.

*Дори да използвате крем сапун, не третирайте с него кожата на лицето. За почистване използвайте тоалетно мляко, хидратиращ тонер или измиващ се гел.

*Колкото и да е тривиално, ще ви го кажем и ние – избягвайте алкохола и цигарите и ще се радвате на по-сияйна и приятна на допир кожа. Пийте повече вода, минимум литър и половина на ден. Резултатът бързо ще проличи, а освежена ще почуствате и кожата по цялото тяло.

 

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay