Органично за кожата

Натурална грижа от природата

Органично за кожата

Хубавата кожа е бленувана мечта от всички дами, но често се оказва трудно осъществима. Понякога обаче, най-лесният начин за постигането ѝ се оказва живата природа. Естествени съставки, витамини и минерали - точно от това се нуждае лицето ни.

Можете да предпазите кожата си от акне и бръчки с няколко лесни органични маски. 

Авокадо и банан за хидратация

В средноголяма купа намачкайте 1 авокадо и добавете 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. зехтин и 1 намачкан банан. Разбъркайте, докато получите хомогенна смес. Нанесете върху лицето и оставете да действа 25-30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Кокосово масло и яйце за коприненонежна кожа

В подходящ съд сложете 1 с.л. мед и ½ ч.ч. кокосово масло. В отделен съд разбийте яйцето и след това го добавете към останалите съставки. Намажете лицето си с получената смес и оставете да действа 10 минути, след това изплакнете с хладка вода.

Краставици и магданоз за предпазване

В добре познатата купа смесете намачкана краставица, 1 с.л. кисело мляко и малко магданоз. Нанесете за около 10 минути и изплакнете. През студения сезон кожата ни е изложена на вредни влияния, а тази маска е в състояние да ви предпази от тях.

Червени боровинки и сол срещу разширени пори

Червените боровинки са богати на антиоксиданти, които имат свойството да прояснят вида на кожата ви само за един миг. В подходящ съд смесете 3 с.л. морска сол, ½ чаша пюре от червени боровинки и 3 с.л. зехтин. Масажирайте лицето си и след това оставете маската за 4-5 минути. Накрая изплакнете с хладка вода.

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay