Как да декорирате жилището си, според вашите цели в живота

Ето как да декорирате жилището си

Как да декорирате жилището си, според вашите цели в живота

Тъй като вече прекарваме повече време вкъщи и вероятно ще прекарваме още повече в бъдеще, жилището ни трябва да бъде нещо повече от "покрив над главите ни". Трябва да се чувстваме напълно комфортно в него и всичко да бъде точно по начина, по който го искаме. Изследване доказва връзката между обкръжението и здравето ни и няколко промени в дадено пространство могат да донесат спокойствие и радост. Ето как да декорирате жилището си така, че да се чувствате страхотно в него.

Желаете: Място за медитация, което е изключително успокояващо

Как да декорирате жилището си, според вашите цели в живота

Цвят и материя: Белият цвят е успокояващ, но изглежда прекалено стерилно, ще се чувствате сякаш сте в болница. Като цветове, може да заложите на всички бежови, кремави нюанси. Най-подходящите материи за този повод са естествените: дърво и плат юта.

Арт: Изгледите от природата засилват връзката на човека с природата и помагат да се отдръпне от стреса. Можете да сложите картини с природни пейзажи.

Растения: Растенията пречистват въздуха, затова са изключително важни. Няколко растения в стаята добавят органична естетика.

Аромат: Дифузерите за етерични масла са страхотна възможност да се възползват от лечебните свойства на етеричните масла. Цитрусовите аромати ни помагат да се справим с тревожността. Също така лавандулата има успокояващо действие.

Желаете: Свежо място, което да повдига настроението ви

Как да декорирате жилището си, според вашите цели в живота

Цвят: Чували сте за трика с ярките цветове? Ако затрупате пространството с ярки цветове, те ще се превърнат в неутрални. Най-добрият избор е да поставите акцент в помещението с някакъв ярък цвят, например розово или жълто.

Организация: Премахването на ненужните вещи може да подобри психичното ви здраве. Хората, чиито домове са претрупани, по-често страдат от депресия.

Цветя: Свежите цветя подобряват настроението. Например, цветя на масата на вечеря, могат да ви направят много по-задоволени. Домът ви ще стане много по-свеж, ако се стараете винаги да имате цветя.

Мотив: Вземете шаблон на някаква форма, например шестоъгълник и направете тази форма по стените, като мотив.

Желаете: Работна област, която насърчава иновациите

Цвят: Изследвания показват, че синият цвят подобрява производителността, а зеленият цвят ни помага да сме по-иновативни.

Мотив: Повтарящите се модели в закрити помещения, свеждат до минимум реакцията на тялото на стрес. Изберете си тапети с повтарящите се елементи.

Обзавеждане: Ако работите по цял ден, бъдете благосклонни към тялото си и поставете специален стол, който щади тялото ви.

Осветление: Слънчевата светлина е много важна за концентрацията. Поставете лампи на бюрото си, за да не се напрягат очите ви.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay