Как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади

Как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади

Когато кожата се натърти или е изложена на слънце, тя произвежда меланин и в крайна сметка се появяват тъмни петна. Същото важи и за триенето, което насърчава образуването на мазоли и груби петна. Възрастта на човек може да се разкрие и по външния вид на ръцете му.

Постигането на меки, младо изглеждащи ръце не е лесна задача, особено за тези от нас, които прекарват цял ден в работа. Ето защо ние ще ви дадем няколко полезни съвета как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади.

1. Винаги носете слънцезащитни продукти

Определено един от най-важните съвети за поддържане на младостта на ръцете е използването на слънцезащитен крем, който ни помага да избегнем тъмните петна и дори рак. За да направите това, 30 минути преди да излезете, нанесете обилно количество слънцезащитен крем (SPF 50 или по-висок) върху ръцете си. Също така, не забравяйте да нанасяте крем отново през целия ден.

Как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади

2. Използвайте ръкавици за шофиране и домакински задължения

Използването на ръкавици е начин да предпазите ръцете си от нараняване и потенциални наранявания, които могат да причинят тъмни петна. Например използването на ръкавици за шофиране е начин да предпазите ръцете си от UVA и UVB лъчи. Също така е важно да предотвратите изсъхване или натъртване на ръцете, като носите ръкавици за домакински задължения, като миене на съдове, градинарство или боравене с химически почистващи продукти.

3. Накисвайте ръцете си, за да бъдат меки

През зимата е нормално хората да получават напукана, суха, груба кожа. За да предотвратите това, накисването на ръцете в хладка вода и соли може да бъде от полза и да отпусне ума и тялото ви след дълъг ден. Ако искате, можете също да потопите краката си за същите резултати!

Как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади

4. Подобрете външния вид на ръцете си, като ги ексфолирате

За да проникне влагата в кожата, важно е да премахнете излишната кожа, преди да овлажните ръцете си. Намокрете ръцете си с топла вода и използвайте четка или гъба (естествените са по-безопасни за околната среда), за да масажирате внимателно кожата си с кръгови движения. След това нанесете любимия си овлажнител. 

5. Овлажнените ръце изглеждат много по-млади!

Винаги носете овлажняващ крем със себе си и го използвайте така, сякаш животът ви зависи от него! Това е един от най-добрите съвети за гарантиране, че ръцете ви остават добре подхранени и подобни на бебешка кожа. За повишена влага можете също да опитате кремове, съдържащи урея и салицилова киселина.  Кремовете, съдържащи хиалуронова киселина, също са добри, достъпни алтернативи за премахване на бръчките.

6. Опитайте козметика, за да изсветлите тъмните петна по ръцете си
За да изсветлите тъмните петна по ръцете си, опитайте продукти, съдържащи витамин С, тъй като това вещество има потенциал да предотврати хиперпигментацията.

Пазете се от продукти за изсветляване на кожата, които съдържат живак, тъй като са изключително опасни за вашето здраве. Преди да използвате някой от тези продукти, не забравяйте да проучите задълбочено всички възможни рискове, които те могат да причинят.

Как да накарате ръцете си да изглеждат по-млади

7. Обърнете специално внимание на кожичките си
Сухите кожички, за съжаление, карат ръцете ви да изглеждат зле. Начин за драстична промяна на външния вид на ръцете ви е чрез овлажняване на кожичките. Можете да направите това, като използвате специални овлажняващи продукти или дори зехтин. Внимателно го масажирайте в кожичките си и сте готови!
8. Грижете се за ноктите си
За младо изглеждащите ръце добре поддържаните нокти са задължителни. Тъй като бактериите и гъбичките могат да причинят инфекции по кожата ви, помислете за отпадане на навика да гризете ноктите си. Поддържайте ноктите си в добра форма, здрави и добре поддържани, за да имате по-млади ръце.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay