Как да предпазите кожата си от замърсяването в града

Как да предпазите кожата си от замърсяването в града

Замърсяването на въздуха в града вече е част от ежедневието ни. И няма тенденции скоро това да се промени. Така че трябва да направим всичко възможно, за да се погрижим както трябва за доброто състояние на кожата си, която е изложена на огромен риск.

Всеки път, в който излизате навън, лицето ви е най-уязвимата част от тялото ви. Така че слънцето, вятърът, студът, жегата, замърсяването могат да окажат влияние на цялостното здраве на кожата ви.

Излагането на замърсяване може да причини ранни признаци на стареене, акне и дори дразнене на кожата. Замърсителите са склонни да блокира порите в кожата ви, което води до акне. Те също могат да раздразнят кожата ви, причинявайки сърбеж, дерматит, който може допълнително да изсуши кожата, което води до екзема и други свързани проблеми.

Ето как можете да се погрижите за кожата си:

Почистване. Най-основното нещо, което можете да направите, е да се уверите, че измивате лицето си качествено, използвайки добро почистващо средство, за да отстраните всички замърсявания и замърсители, които може да са полепнали по кожата ви.

Ексфолирайте редовно. Създайте си навик редовно да ексфолирате кожата си. Това може да помогне да се отървете от мъртвите кожни клетки. Отдайте се на този ритуал веднъж седмично.

Използвайте маска за лице. Освен че се смята, че може да ви предпази от коронавирус, тя може да предпази лицето ви от всички замърсявания в градската среда.

Хранете се здравословно. Избирайте храна, която е богата на антиоксиданти и витамини. Това може да помогне за подобряване състоянието на кожата ви, особено когато тя е изложена на стресори. Консумирайте храни, които са с високо съдържание на витамин С, Е, омега-з, бета-каротин като портокали, бадеми, ленено семе и спанак.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay