Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Почти всяка жена е изпадала в следната ситуация - гардероб пълен с дрехи, но нищо, което всъщност ни харесва и което бихме носили. И какво се получава? Носим почти всеки ден едни и същи дрехи, които не ни карат да се чувстваме добре... Имаме облекла за специални  случаи, които са за моментите, в които сме с изрядна прическа и маникюр, но в обикновените дни, на работа/училище нямаме какво да облечем. Как да променим това?

Идва момент, в който сме толкова затрупани от хилядите предложения, които буквално валят около нас, че се чувстваме претоварени от избора и в крайна сметка не желаем да изберем нищо. Фейсбук, инстаграм, общо взето всички социални мрежи ни заливат с различни предложения за дрехи и аксесоари на различни цени и намаления, но как да изберем кое е подходящо за нас и кое наистина ще носим, а няма просто да заема място в гардероба ни?

Днес ще влезем в света на женствеността. Ще направим първите стъпки към подобряването на самочувствието ни и ще видим някои практически съвети за това как да се обличаме по-добре. Тези стъпки ще бъдат съвсем лесни и бързо изпълними, за да не се чувстваме след това още по-объркани, а да можем да ги приложим веднага и да изглеждаме възможно най-добре!

Когато си вдъхновен, е лесно да изпълниш това, което искаш. И не става въпрос само за начина на обличане, а и за начина, по който се чувстваме...

СТЪПКИ КЪМ ТРАНСФОРМАЦИЯТА

Интересното при нас жените е, че имаме силно развита интуиция и вътрешно в себе си знаем кое не ни стои добре, кое не е подходящо за фигурата ни, кой цвят не ни отива и т.н. Тези неща са от огромно значение, за да можем да пристъпим към трансформацията.

1. Преосмисляне

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Вземете лист хартия и напишете всички онези неща, които ви пречат да не изглеждате по най-добрия начин в един обикновен ден.

Например: - Не мога да съчетавам дрехите си. Отделно те изглеждат добре, но не знам коя дреха с коя си кореспондира и в крайна сметка взимам нещото, което е най-лесно и го обличам.

- Купувам дрехи, които в крайна сметка не нося и накрая започвам да се чудя "Защо изобщо си купих това?"

2. Бельо

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Отворете шкафа с бельо, разгледайте го добре и изхвърлете ненужните неща оставени "за всеки случай". Не всяко бельо е удобно, не прозира през дрехите ни и ни кара да се чувстваме добре, затова трябва да се оттървен от ненужното и да оставим само нещата, които са ни необходими. А защо не да се запасим с още от тях?

Трите най-важни неща за бельото са то да бъде: функционално, удобно и да не прозира през дрехите ни.

Безшевни прашки - един от най-добрите варианти, за да изпълним горните критерии. Можем да вземем в различни цветове и нюанси, за да могат да паснат на всякакъв тип облекло и да не ни се налага да изпадаме в ситуация да трябва да сменим цял тоалет заради липсата на подходящо бельо.

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

При чорапите - разбира се, че всеки има нефункционални коледни или чорапи със смешни надписи. Ако са един-два чифта, това не е проблем, но не трябва те да са преобладаващи. Късите чорапки за маратонки и терличките в черно, неутрално и бяло са подходящи почти за всеки тоалет.

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Има 3 вида сутиен, които са задължителни за всяка дама!

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

- Сутиен за всеки ден - той трябва да бъде удобен и комфортен за носене. Задължително трябва да бъде с цвета на вашата кожа, за да бъде подходящ за всеки тоалет. Най-добрият вариант е да имате 3 - един за пране, един за носене и един за всеки случай. Така винаги ще бъдете спокойни.

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

- Сутиен без презрамки

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

- По-изрязан сутиен подходящ за блузи и рокли с по-големи деколтета. (plunge bra)

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

3. Бижута

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Бижутата ще ви накарат да се почувствате много по-женствени и ще променят цялостното ви усещане към себе си. Вземете бижута, които наистина ви харесват и бихте носили почти всеки ден (не такива за специални поводи). Придържайте се към по-простичките и удобни неща. Купете си бижута, които ще ви накарат да се чувствате красиви. Това ще подаде сигнал на вашия мозък, че днес е чудесен ден и страхотна възможност да изглеждате добре дори с нещо малко - часовник, пръстен, гривна, обеци халки или тънко синджирче с малка висулка. Всичко това ще допринесе цялостният ви тоалет да изглежда много по-завършен, обмислен и красив.

4. Маникюр

Как да се обличаме по-добре? (Съвети)

Много проучвания твърдят, че едно от първите неща, които мъжа забелязва в жената е нейния маникюр. Но не е важно как ни възприемат само останалите, важното е, че когато имаме изряден маникюр това ще ни накара да се чувстваме много по-добре и поддържани.

Напоследък вълната на "Nude" ни е завладяла, но наистина има защо. По-голяма част от времето е добре да използвате точно тези телесни нюанси, защото те ще кореспондират добре на всякакъв вид облекло и ще изглеждат винаги изрядни. За специални случаи можем да заложим на лак, който да си отива с тоалета, но в останалото време е добре да се придържаме към по-лесното и по-практичното.

Ноктите са доста голяма индикация за това как се грижите за себе си и колко се поддържате. Гел-лакът е чудесна възможност да не се занимавате почти ежедневно с лакиране, изтриване и т.н., а да знаете, че в продължение на почти месец маникюрът ви ще бъде изряден. Още едно предимство на "nude" цветовете е, че когато ноктите ви израснат след 1/2 седмици - това почти няма да си личи.

Очаквайте още стъпки към трансформацията...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay