Как да се преборим с тъмните петна по кожата?

Отговорът: С натурални продукти и без скъпи кремове

Как да се преборим с тъмните петна по кожата?

Тъмните петна по кожата със сигурност понижават самочувствието на всяка жена. Това, което е важно да знаете, е, че появата на петна може да е резултат от различни причини.

Тъмни петна по кожата се появяват при хормонален дисбаланс или неправилно фукциониране на черния дроб. А когато той не си върши правилно работата, значи токсините не се извеждат от клетките. По време на бременност появата на неприятните петна също е възможна.

Хиперпигментацията е състояние на кожата, което се характеризира с потъмняване на определени участъци, най-често на лицето, деколтето, раменете и ръцете, причинено от свръхпроизводство на меланин и концентрацията му в определена зона на епидермиса.

С напредване на възрастта прозводството и разпределението на меланин става все по-неравномерно. Ето защо побеляването на косата и така наречените "старчески петна” съпътстват остаряването на организма.

Подготвили сме ви списък с натурални продукти, с които можете да се отървете от петната по кожата:

Мед
Медът има много регенериращи свойства за кожата. За да избледнеят тъмните петна, намажете ги с мед и оставете да престои около 20 минути.

Мляко
Млечната киселина спомага за подобряване текстурата на кожата и има избелващо действие.

Разберете кои са останалите методи, които ще ви помогнат да премахнете тъмните петна по кожата, при колегите от fitwell.bg!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay