Как да се справите със сухите ръце вкъщи

Как да се справите със сухите ръце вкъщи

За повечето от нас е нормално след един ден работа и редовно измиване на ръцете, ръцете ни да бъдат супер сухи. Опитваме се да нанасяме най-добрия си овлажнител, преди да си легнем, без успех - няма достатъчно време, за да се абсорбира правилно. Това означава, че на следващата сутрин ръцете ви са все още сухи. Освен да ходите навсякъде с крем за ръце в джоба си, има и някои други трикове, които могат да ви помогнат:

1. Накиснете ръцете си в овес със слънчогледово олио

Доказано е, че слънчогледовото масло хидратира и подмладява сухата кожа. Или се използва като съставка в овлажнители, или самостоятелно и има способността да предпазва кожата от изсушаване. От друга страна, овесът има много сходни способности и комбинацията от двете може да направи чудеса за вашата кожа.

Всичко, което трябва да направите, е да смесите малко сварен или суров овес с няколко капки слънчогледово масло и да нанесете сместа върху кожата си. Ако нямате слънчогледово олио, по-добре не използвайте никакво масло. Установено е, че зехтинът например уврежда сухите ръце, вместо да помага. 

2. Нанесете малко количество супер лепило върху напукана кожа

Това може да звучи опасно, но наистина е нещо, което според дерматолозите работи върху повърхностни порязвания и пукнатини. Все пак трябва да внимавате с използването му и да не го прилагате много често или върху супер напукана кожа. Можете да нанесете много малко количество лепило върху засегнатата област, така че да предотврати по-нататъшно изсъхване. 

3. Нанесете чист мед

Установено е, че медът от манука притежава изобилие от антибактериални и антиоксидантни свойства. Освен че го консумираме по традиционния начин, можем да го прилагаме и върху суха кожа, тъй като може да я регенерира. Първо, той почиства и дезинфекцира зоната, която е суха и след това стимулира имунната система да започне възстановяването на увредената тъкан. Ето защо често се използва за лечение на изгаряния.

4. Нанесете вазелин и носете ръкавици за една нощ

Продуктите на базата на вазелин са абсолютни спасители, когато става въпрос за лечение и хидратиране на кожата ни. Това, което можете да направите, е да нанесете обилно количество вазелин върху увредените си ръце през нощта и да сложите чифт памучни ръкавици. По този начин ще се уверите, че вазелинът остава на ръцете ви и не се абсорбира от одеялото ви. Ръкавиците нямат никакви лечебни свойства, но се използват, за да задържат вазелина.

5. Направете си маска за ръце от авокадо

Авокадото притежава страхотни овлажняващи свойства и съдържа много витамини. Смесването на половин зряло авокадо с 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжичка масло от жожоба и половин чаена лъжичка лимонов сок може да спаси сухите ви ръце. Можете да подсилите сместа още повече, като добавите малко овес.

Можете да нанесете маската на ръцете си за 10-15 минути и да ги покриете с малко фолио за по-голямо усвояване. След като изтекат 15 минути, можете да почистите маската с малко хладка вода и да нанесете наистина силен лосион.

6. Изберете продукти, които съдържат витамин В3

Или консумирайте храна, богата на витамин В3, или прилагайте продукти за грижа за кожата, които съдържат ниацинамид, и този витамин ще подобри хидратацията на кожата ви. Ще забележите, че кожата ви е по-гладка и по-тонизирана. Също така, дерматолозите казват, че B3 помага за укрепване на бариерата на кожата и поддържа нейната влага за по-дълго. Ако ръцете ви са изключително сухи, може да се наложи да изпробвате локални кремове, но трябва да очаквате да видите резултати след няколко седмици.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay