Как действат най-популярните масла на косата ни?

Вижте как влияят кокосовото, аргановото и другите популярни масла на косата ни

Как действат най-популярните масла на косата ни?

Напоследък жените все повече предпочитат козметика, която съдържа естествени продукти. Те са много по-ефективни от синтетичните боклуци, нали? Но дали наистина действат?

На почти всеки етикет на продукт за коса пише, че съдържа арганово масло, масло от жожоба, макадамия, кокосово масло и т.н. Но как наистина действат тези продукти и знаем ли наистина как се справят с проблемите, свързани с косата ни.

Арганово масло

Тази съставка е първа в списъка ни и това не е случайно. От няколко години аргановото масло присъства в повечето продукти за грижа за косата. Да, това масло е полезно и подхранва косата. Аргановото масло има много полезни свойства и е подходящо за почти всички типове кожа и коса. Няма много изследвания, които доказват, че аргановото масло помага за растежа на косата или за хидратирането ѝ. След употреба на арганово масло косата става по-блестяща безспорно, но това не означава, че тя е хидратирана.

Рициново масло

Рициновото масло е известно с това, че стимулира растежа на косата и я прави по-гъста. Ако искате да изтъните косата си по някаква причина, стойте далече от рициновото масло. Рициновото масло само по себе си е много плътно и поради тази причини придава плътност на цялата коса или поне илюзията за плътност.

Масло от макадамия

Това масло е сред любимите ни естествени продукти, обикновено се използва за предотвратяване на сухотата или справяне с нея. Също така маслото от макадамия прави косата по-гладка и мека.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба може би е най-ефективния продукт за грижа за кожата. Когато става въпрос за коса обаче нещата не стоят точно така. То няма да навреди на косата ви, но няма да постигнете желаните резултати. Смята се, че маслото от жожоба хидратира косата, но както при аргановото масло, това не е доказано.

Кокосово масло

Кокосовото масло е много популярно и присъства в много и разнообразни козметични продукти. Кокосовото масло се използва за хидратиране, изглаждане, създаване на блясък, сгъстяване и други. Добрата новина е, че можем да кажем със сигурност, че кокосовото масло наистина действа. Има много изследвания, които го доказват. Доказано е, че кокосовото масло прониква на дълбочина в косъма и го възстановява. Също така прави косата много по-силна и издръжлива.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay