Как японките изглеждат толкова млади: 5 полезни съвета

Как японките изглеждат толкова млади: 5 полезни съвета

Освен, че живеят по-дълго, японките винаги успяват да постигнат перфектен външен вид. Кожата им е безупречна без нито едно петънце и винаги изглеждат някак по-млади, отколкото са. Това не се дължи само на гени или добри атмосферни условия. Японките подлагат кожата на лицата си на специални процедури и грижи и прилагат малки хитринки, които днес ще споделим с вас.

Естествени масла

С помощта на естествени масла японките почистват и овлажняват кожата си. На особен почит там е маслото от камелия, което придава на лицето порцеланова белота. Тук обръщаме внимание, че натуралните масла нямат нищо общо с минералното масло. Второто трябва да се избягва на всяка цена, защото представлява течният страничен продукт, който остава при рафинирането на суров петрол за производството на бензин и нефтопродукти.

Как японките изглеждат толкова млади: 5 полезни съвета

Редовното почистване

Японките никога не си позволяват да си легнат с непочистена кожа, а съответните продукти са по-скъпи в магазините от всичко друго. Местните козметици съветват да почиствате кожата си поне два пъти на ден. По принцип за това се използва хидрофилно масло, което перфектно премахва мазния блясък и всякакви замърсявания. На запад пък е разпространено двойното почистване с два продукта един след друг или пък със специално създадени за целта препарати.

Вековната традиция на маските

Японките са първите в историята, които използват маски от плат. Още в древни времена гейшите поставят върху лицето си коприна, напоена с розова вода. В наши дни продължават да използват овлажняващи маски. Традицията на прилагането им е много силна в японската козметология, докато останалият свят започна да я практикува едва през 2010 -те.

Как японките изглеждат толкова млади: 5 полезни съвета

Нежност към кожата

Важна част от японския подход е да бъдете нежни към кожата си. Японките се опитват да избягват грубите декоративни средства и още повече хирургическите интервенции. Те се опитват не толкова да създадат изкуствена красота, колкото да подобрят естествената и хубост. Поради тази причина най -популярната процедура в японската козметология отдавна е лимфодренажният масаж, който подобрява еластичността на кожата и помага на кръвообращението.

Качествени хранителни добавки

Японките не пренебрегват различните ензими и пробиотици, считайки ги за добри средства против стареене. Също така в страната продуктите с копринен серицин, които се извличат от гъсеници на копринени буби, са доста популярни. Това доверие в хранителните добавки се дължи на много строг контрол на качеството на такива продукти и ниското разпространение на фалшиви продукти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay