Какво да правите на днешния ден, за да създадете прекрасни спомени със семейството си

Какво да правите на днешния ден, за да създадете прекрасни спомени със семейството си

Вече е Бъдни вечер, което означава, че цялата суматоха с купуването на подаръци, подготовки и пътувания, трябва да е свършила. Вече е време да се насладите на празниците и да прекарате страхотно време със семейството си. Повярвайте ни, всички ще помнят какво сте правили заедно и как сте прекарали празниците, а не какъв подарък сте им купили, така че е по-добре да се фокусирате върху това- как да си създадете прекрасни спомени заедно. Ето няколко неща, които можете да правите днес, заедно с близките си хора:

1. Подготовка на празничната вечеря

Има някои традиции за днешния празник, които повечето семействат спазват- замесването на питка, пълненето на чушки с боб, приготвянето на баница (с тиква) и т.н. Ако само един от семейството приготвя цялата вечеря, която обикновено е от 7 или 9 ястия, това означава, че трябва цял ден да готви и да се изтощи до краен предел. Вместо това си разделете ястията и нека всеки приготви по нещо. Така ще прекарате време заедно, а и ще си поделите задачите. 

2. Направете коледни сладки 

Коледа е утре, но коледните сладки обикновено се правят по-рано. Можете да изпечете коледни сладки, заедно с близките си, и след това да ги занесете на съседите например или на ваши роднини. Печенето на коледни сладки е едно много семейно и много забавно занимание. 

3. Облечете си коледни дрехи 

Ако още не сте си купили коледен пуловер, тениска или пижама, бързо отидете и купете коледни дрехи за вас и вашите близки. Така ще си създадете много коледно настроение, а и няма да се чудите какво да си облечете. 

4. Направете коледни картички 

Утре е денят за подаряване на подаръци и съответно картички. Вместо да купувате готови такива, съберете се с близките си и направете картичките сами. По този начин ще правите нещо забавно с близките си и ще подарите картички с много повече значение. 

5. Напишете писмо на Дядо Коледа

Ако в семейството ви има малки деца, това е една страхотна  идея. Напишете писмо или бележка на Дядо Коледа и я оставете под елхата. 

6. Направете джинджифилова къщичка

Декорирането на джинджифилова къщичка е най-сладкият момент от Коледа. Съберете се всички и развихрете въображението си. 

7. Закачете коледните чорапи

Ако си имате коледни чорапи, сега е моментът да ги закачите. Не се знае, може на сутринта да намерите изненади вътре...

8. Прочетете коледна приказка или история

Има много коледни книги с приказки или истории. Съберете се цялото семейство и нека всеки прочете по една приказка. Това е доста добра идея за занимание след вечеря.

9. Гледайте коледен филм 

След като приключите традиционната вечеря за Бъдни вечер, можете да гледате някой коледен филм всички заедно. 

10. Пейте коледни песни

И последно предложение за късните часове на Бъдни вечер- можете да пеете коледни песни заедно, след като приключите с хапването на традиционните за Бъдни вечер гозби. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay