Какво да хапвате, ако ви се прияде нещо сладичко

Какво да хапвате, ако ви се прияде нещо сладичко

Независимо на кой сладкиш сте почитатели, внезапното желание за нещо сладичко се появява често. И макар да се наслаждавате на любимите си бонбони от време на време не е най-лошото нещо, което можете да направите, има по-здравословни избори, които можете да вземете, които са също толкова удовлетворяващи. 

Ето няколко сладки неща, които винаги могат да задоволят апетита ви:

1. Чаша горещо какао

Направете си горещо какао, когато жадувате за нещо сладко и шоколадово. Не посягайте обаче към сметана, с която да обогатите вкуса на какаото. Можете да замените и животинското прясно мляко с веган вариант (бадемово или овесено), след което разбъркайте в него щедра супена лъжица неподсладено какао на прах. За нотка сладост е достатъчна лъжичка мед или кленов сироп, а поръсвайки отгоре канела ще ви накара да се чувствате специално.

2. Какаови зърна

Ако още не сте опознали вкуса на какаовите зърна, подгответе се да бъдете изумени. Какаовите зърна са просто печени парченца какао. Те имат интензивен шоколадов вкус без добавена захар и освен това са доста хрупкави. Можете да ги хапвате направо от пакетчето, но можете да ги поръсите върху кисело мляко или нарязани пресни плодове като ягоди или банани за текстура и дълбок шоколадов вкус.

3. Шепа ядки и бонбонки

Разнообразието от подобни комбинации, които се предлагат в магазините за хранителни стоки, е огромно. Те са и лесна алтернатива на шоколада. Тъй като в смесите има и ядки, и сушени плодове, ще се насладите на богата текстура и сладост. Закусете една малка шепа и със сигурност ще се почувствате сити.

4. Здравословни гранола барчета

Много от барчетата мюсли са покрити с шоколад, но определено са по-здравословният вариант. Можете да ги хапнете дори и вместо закуска. Освен това и количеството калории е по-малко.

5. Парченце тъмен шоколад

Обикновеният тъмен или черен шоколад е ужасно полезен. Тъмният шоколад, с процент какао, който е над 70% или повече, повишава антиоксидантите в тялото ви, има по-ниско съдържание на захар от млечния шоколад или бонбоните. Той е толкова богат на вкус, така че едно блокче ще отговори на желанието ви за сладко.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay