Какво не знаете за слънцезащитните продукти

Какво не знаете за слънцезащитните продукти

С употребата на слънцезащитни продукти трябва да се внимава. Трябва да сте наясно със състава на продукта, както и с начина за неговото използване, за да може да се насладите на почивката си, а не да мислите за болката в гърба ви, причинена от слънчево изгаряне.

Милиони пъти сме чували, че слънцезащитният продукт трябва да се нанася редовно, но знаете ли колко часа трае действието му? Повечето продукти се разграждат 2-3 часа след нанасяне, затова е важно да го нанасяте пред няколко часа, за да получите пълна защита. В действителност много хора нанасят продукта само веднъж сутрин, така че в ранния следобед действието вече е отминало. Търсете продукт с по-дълготрайна формула.

Само защото фондьо тенът ви има слънцезащитен фактор, не означава, че ви предпазва от UV лъчите и че ви осигурява широкоспектърно покритие. Марките гримове обикновено добавят съставки като цинков оксид към своите формули, които могат да предложат ниски нива на защита, но тези марки не включват UVA филтри, тъй като те променят продукта.

Разликата между 30 и 50 фактор е минимална. Признайте, че и вие някога сте станали жертва на слънцезащитен продукт. Разликата е, че продукт с 50 фактор добавя само 1-2% допълнителна защита. На ако имате много светла кожа, склонни сте към пигментация или сте на фоточувствителни лекарства, тези допълнителни 1-2% си заслужават.

По-гъстите слънцезащитни кремове не дават задължително по-добра защита. Същото важи и за овлажнителите. Само защото са по-кремообразни, тежки като формула, не означава, че имат невероятни способности да хидратират кожата. Идеалният продукт трябва да има защитни и подхранващи свойства. Търсете съставки като глицерин, витамин Е и алое.

Внимавайте, когато избирате мястото си в самолет. UVB лъчите, тези, свързани със страховитото слънчево изгаряне, са блокирани от прозорците, но за наш ужас UVA лъчите не са. Те могат да преминат през прозорците на самолет и да причинят щети в по-дълбоките слоеве на кожата, без дори да о осъзнавате. Имайте предвид, че тези лъчи са отговорни за повишеното стареене на кожата, тъмните петна и хиперпигментация. Имайте предвид факта, че сте значително по-близо до озоновия слой, така че слънцето е по-мощно и причинява повече вреди. С други думи, трябва да носите слънцезащитен продукт при всеки полет, особено ако мястото ви е до прозореца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay