Какво представлява ежедневният график на кралица Елизабет II

Какво представлява ежедневният график на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II може да е на 95 години, но е много жизнена. Работейки от 8 сутринта до 8 вечер, тя все още успява да отдели малко време, за да поязди кон и да разхожда кучетата в градината. Нейните почивки се случват само на два дни в годината - Коледа и Великден.

От гримирането до гледането на любимите си телевизионни предавания преди сън, понякога кралицата може да прилича много повече на нас, отколкото си представяме. Решихме да ви покажем как изглежда ежедневието на кралицата.

7:30 ч.: Време е за събуждане!

Елизабет не се нуждае от аларми. Прислужницата й чука на вратата в спалнята й в Бъкингамския дворец всяка сутрин, донасяйки й "предварителна закуска". Докато слуша радио, Нейно Величество се наслаждава на лека закуска- бисквитки и чай Ърл Грей с мляко и без захар преди основната си закуска.

8:00 ч.: Облича се и се гримира сама

След къпане, кралицата се облича в първия си тоалет за деня. Понякога кралицата на Обединеното кралство трябва да се преоблича до 5 пъти на ден. И тя не просто сменя роклята си, но и обувките, ръкавиците, бижутата, шапката и други аксесоари.

Всичките й тоалети преди това са подготвени от личния й моден съветник Анджела Кели. Обикновено при нея се свалят 2 тоалета, защото всичките й дрехи се съхраняват на друг етаж на двореца. Кралицата също се гримира всеки ден.

8:30 ч.: Закуска в трапезарията

Кралицата закусва в личната си трапезария. Тя обича проста закуска, през повечето време зърнени закуски и чай. Те се сервират от нейните лакеи, докато тя чете ежедневните си списания.

9:00: Изчакване на звукът на гайдата

След закуска, гайдар свири на гайда на терасата. Гайдар идва всеки делничен ден в Бъкингамския дворец или в някоя от другите официални резиденции: замъкът Уиндзор, замъкът Балморал или дворецът Холирудхаус. Това е официалният начин, по който тя започва деня.

От 9:00 до 11:00: Чете пощата си и важни документи, които се доставят ежедневно

Какво представлява ежедневният график на кралица Елизабет II

Ако Елизабет II няма да присъства на сутрешни събития, тя отива до бюрото си, където чете пощата си. Тя получава приблизително 60 000 кореспонденции за една година. На някои от тях тя отговаря лично. След това преминава към Червената кутия или официално "кутията за изпращане", която се доставя ежедневно от нейните секретари.

Тези кутии съдържат важни документи от нейния кабинет и Министерството на външните работи. Някои от документите изискват нейния подпис, а други са само за да я информират. По този начин тя може да бъде в течение на процедурите в правителството и важните срещи.

11:00: Срещи с важни гости в Двореца

Когато кралицата приключи с разглеждането на документите, тя все още има време за няколко срещи преди обяд. Гостите й варират от световни лидери до членове на парламента. Те обикновено водят кратки разговори за около 20 минути. Срещите могат да се провеждат и чрез видеоконференции.

Какво представлява ежедневният график на кралица Елизабет II

12:30 ч.: Обяд и малко свободно време за упражнения

Около 12:30 ч. тя прави почивка, за да разхожда кучетата си в градината. Кралицата обича дългите разходки и разходките с кон на почивките си, не само за поддържане на мускулите силни, но и за да се наслаждава на време сама със себе си. 

Изборът какво да яде за обяд и вечеря се прави от кралицата на всеки 3 дни. Менюто се предлага от кралските готвачи и кралицата може да прави бележки, ако иска да смени ястия. Ако има посетители, Нейно Величество ще отбележи колко ястия трябва да се сервират.

Какво представлява ежедневният график на кралица Елизабет II

14:00: Важни кралски ангажименти

От 14:00 до 17:00 е време за по-дълги кралски ангажименти. Като среща с министър-председателя и четене на доклад за парламентарните процедури през деня. За тези ангажименти извън двореца тя обикновено отива с лична кола. Понякога тя предпочита да шофира сама.

Като кралица тя не гласува и не взема страна по време на избори. Но задължение на кралицата е да отваря всяка сесия на Парламента и да одобрява заповеди и прокламации чрез Тайния съвет. След тези ангажименти тя има втора почивка за традиционното време за чай от 17:00.

17:00: Време за чай!

Тази английска традиция се следва от кралица Елизабет II всеки ден. В двореца сандвичи от краставица, пушена сьомга, яйце, майонеза, шунка и горчица се сервират с любимия й чай Earl Grey. Кралицата също обича торти, според кралския готвач Дарън Макгрейди.

19:00: Чете ежедневните отчети и вечеря

Между времето за чай в 17:00 и вечерята, около 19:30, кралицата все още има време да проверява ежедневните доклади за парламентарните процедури. Понякога дори има срещи или други събития. Всяка сряда Елизабет II се среща с премиера, за да обсъди правителствени въпроси.

Вечерята обикновено е еднаква всяка седмица. Кралицата е наистина придирчива по отношение на опитите на нови вкусове. Чаша шампанско винаги придружава ястието й. Месото трябва винаги да е добре приготвено, а чиниите да са пълни с масло и сметана. Без броене на калории!

20:30 ч.: Гледане на телевизия и лягане

Работният ден приключва и сега е време да се отпусне. Кралица Елизабет II най-накрая може да седне пред телевизора, за да гледа популярни сериали като Имението Даунтън. Когато си ляга, е време и останалите членове на семейството да направят същото.

Кралицата винаги спи сама в спалнята си. Дори принц Филип не е споделял едно и също легло с нея. Елизабет има ритуал да пише в дневника си преди да заспи, който тя пази от първия ден на управлението си. Кралицата спи 8 часа и половина, за да може да има енергия да започне деня си на чисто.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay