Какво ще се случи, ако си взимате студен душ всеки ден

Какво ще се случи, ако си взимате студен душ всеки ден

Въпреки че нищо не звучи толкова привлекателно колкото релаксиращ горещ душ след натоварен ден, вземането на студен душ може да е много по-добре за вас. Начинът, по който студената вода е от полза за вашето здраве и красотата ви ще ви учуди. Може да ви помогне дори да отслабнете.

1. Може да е от полза за различни части на тялото ви

Освен че ви събужда сутрин и ви помага да се чувствате освежени, студеният душ стимулира блуждаещия ви нерв. Този нерв засяга почти всяка част от тялото ви, включително червата, сърцето, жлъчния мехур и половите органи. Студеният душ може да бъде особено полезен за бъбреците ви, тъй като студената вода намалява нивата на пикочна киселина, като помага на бъбреците ви да се справят по-лесно с токсините.

2. Може да ви помогне да спите по-добре

Въпреки че повечето хора са свикнали да вземат топъл душ или вана преди лягане, душът с хладна вода всъщност може да бъде също толкова ефективен. Студената вода понижава нивата на хормона на стреса, като ви помага да се отпуснете и да заспите по-бързо. Вземането на студен душ също може да повиши настроението ви и да предотврати безсънието.

3. Ще направи косата ви блестяща

Ако искате косата ви да е обемна и здрава, тогава харченето на много пари за скъпи шампоани и балсами може да не е достатъчно. Нещо толкова просто като намаляването на температурата на водата може да е от полза за вашата коса и да й придаде естествен блясък. За разлика от горещата вода, студената вода не изсушава косата ви и затваря и укрепва косъма. Когато миете косата си с леко студена вода, това запазва себумния слой непокътнат, а косата ви се нуждае от тази естествена бариера, за да остане хидратирана.

4. Може да ви помогне да отслабнете

Ако някога сте опитвали да отслабнете, знаете колко изтощително може да бъде това. За щастие има няколко лесни начина да свалите излишните килограми и вземането на студен душ е един от тях. Когато изложите тялото си на студени условия, то активира мастни клетки, които от своя страна генерират топлина и ви помагат да изгаряте калории по-бързо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay