Какво ще се случи с тялото ви ако ядете кашу всеки ден

Какво ще се случи с тялото ви ако ядете кашу всеки ден

Ядките кашу са известни със своя страхотен вкус и интересна форма. И въпреки че повечето от нас ги хапват, защото са вкусни, едва ли знаете, че могат да направят чудеса с тялото ви. Те са много богати на различни хранителни вещества.

Ето какви са ползите от яденето на кашу всеки ден:

1. Кожата ви ще стане по-блестяща

Кашуто е богато на антиоксиданти, които са полезни за кожата и намаляват признаците на стареене. Освен това кашуто е един от добрите източници на мед, който заедно с други ензими, произвежда колагена, който е отговорен за повишаване на еластичността на кожата ви.

2. Ще се разболявате по-рядко

Кашуто е чудесен източник и на цинк. Този химичен елемент е важен за развитието на клетките на имунната система, производството на антиоксидантни ензими и активността на вашата имунна система като цяло.

3. Костите ви ще станат по-силни

Само 30 грама кашу може да ви осигури около 30% от препоръчителната дневна доза мед и 20% от препоръчителната дневна доза магнезий. Медта подпомага развитието на вашите кости и съединителна тъкан, докато магнезият помага на тялото ви да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

4. Очите ви ще бъдат предпазени

Кашуто е богато на лутеин и зеаксантин, антиоксидантите, които са важни за поддържането на очите ви здрави. Ако се консумират ежедневно, тези антиоксиданти поддържат добро зрение и предпазват от инфекциите, които можете да получите от околната среда. Зеаксантинът също предпазва ретината ви от вредните UV лъчи.

5. Ще се сбогувате с главоболието

Недостигът на магнезий може да доведе до много здравословни проблеми, включително повишено кръвно налягане, чести главоболия и болка в различни части на тялото ви. Яденето на кашу редовно ще ви осигури правилния баланс на магнезий и ще ви освободи от гловоболието.

6. Вашите зъби ще станат по-здрави

Едно от най-невероятните съединения в ядките кашу са анакардиновите киселини. Тези киселини са в състояние да убият бактериите, които причиняват разрушаване на зъбите и акне.

7. Ще се чувствате по-енергични

Ядките кашу съдържат редица минерали и витамини, включително витамини Е, К, В6, мед, фосфор, цинк, магнезий, желязо и селен. Всички те играят важни роли за подпомагане на правилното функциониране на тялото. Колкото по-добре работи тялото ви, толкова по-енергични ще се чувствате.

8. Ще бъде по-лесно да управлявате теглото си

Повечето хора вярват, че яденето на ядки ежедневно може да доведе до наддаване на тегло. Всъщност това не е вярно. Кашуто съдържа мазнини, но тези мазнини са здравословни и магнезият, който се намира в кашуто, е от съществено значение за регулирането на метаболизма на мазнините и въглехидратите в тялото ви.

Всъщност хората, консумиращи ядки кашу умерено, губят тегло по-бързо и имат по-малък риск от затлъстяване. Освен това, тези ядки могат да бъдат чудесна закуска за вас, тъй като са изключително засищащи и ви поддържат сити за дълго време.

9. Косата ви ще стане блестяща

Медта, която се намира в ядките кашу, поддържа косата ви блестяща и здрава и ще й осигури копринено-гладка текстура. Тези ядки също могат да ви помогнат да подобрите цвета на косата, тъй като стимулират производството на пигмент, наречен меланин.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay