Бърза и сочна пита

Сандвич, но не какъв да е, а средиземноморски

Бърза и сочна пита

Понякога добрата, успокояваща храна, неочаквано се появява между две филийки хляб. Средиземноморският сандвич по тази рецепта може да утолява, удивява и утешава по всяко време на деня.  

 

Необходими продукти за 4-6 порции:

1 пърленка или пита

1 скилидка чесън

2 патладжана

4 с. л. зехтин

200 г моцарела или овче сирене

2 домата, нарязани на тънки кръгове


За соса:

зелено песто или нарязани листа от босилек

100 мл зехтин

1 скилидка чесън, нарязана

2 с. л. орехи

2 с. л. фино настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Питката се срязва през средата на две половини, които се слагат да се запекат за 10 мин. във фурна, загрята на 180° С. Натриват се с разрязаната скилидка чесън.
Патладжаните се нарязават на кръгчета с дебелина 1 см, посоляват се и се намазват със зехтин. Изпичат се в загрят грил-тиган от двете страни.
Всички продукти за соса се пасират заедно. Намазват се двете половини на питката със соса, подреждат се патладжаните, върху тях се слагат резени моцарела, резени домати и отгоре – отново сос. Запичат се 10 мин., докато сиренето се разтопи.



сп. Меню 

5 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.09.2011|17:22
И кое му е средиземноморското на тоя сандвич, питката, чесъна или патладжана?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay