Днес някой ми припомни, че есента идва, а чувството, което ме обзе, не беше никак приятно. Студенината на целия зимен сезон изпълни мислите ми, а оттам изплува магическият лек срещу депресия, с който обичам да се лекувам. Готвенето. Но не на каквото и да е, а на много сладки и калорични десерти, които свършват мигновено, но някак успяват да стоплят душата в студения ден. Затова ще ви покажа една вкусна рецепта за ароматен пай с малини и крема сирене.
Продуктите
2 чаени чаши брашно
кората на един лимон
1 чаена лъжичка сода
1 чаша захар
2 супени лъжици масло
щипка сол
1 ванилия
1 яйце
2 пакетчета крема сирене
½ чаша прясно мляко
1 чаена чаша малини
пудра захар или канела за поръсване
Приготовление
В широк съд се пресяват брашното, солта, содата и лимонената кора.
След това се намазва с малко масло кръгла форма за печене, а с останалото количество масло се разбиват ¾ от захарта с помощта на миксер.
Към сместа се добавят яйцето, млякото и ванилията, и се бърка отново.
Сухите продукти се смесват с маслената смес, разбъркват се добре и се изсипват във формата.
Останалата част от захарта (¼) се разбива с крем сиренето, докато се получи хомогенна смес.
Малините се нареждат върху блата, а отгоре се изсипва крем сиренето.
Пече се на 190 градуса около половин час.
Паят се поднася топъл, поръсен с пудра захар и поднесен с усмивка!
21 | 1 |