Нектаринов пай

Плодов десерт, съобразен със сезона

Нектаринов пай

"Американски пай", но не по телевизията, а в кухнята. Това е днешното ни кулинарно предложение. Класическата рецепта е с ябълки, но нашата лятна версия включва сочни нектарини.

Продукти:

За основата:
200 гр брашно
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. прясно мляко
2 с. л. вода
1 1/2 ч. ч. захар

За пълнежа:
2/3 ч. ч. захар
4 с. л. брашно
1/2 ч. л. канела
1 ч. ч. бита сметана
1/4 ч. л. бадемов екстракт
5 нектарини

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сложете брашното, олиото, млякото, водата и захарта. Замесвайте, докато получите меко тесто. Сложете го във форма за печене, като повдигате краищата на тестото, за да прилепне по стените ѝ.

Сложете тенджера с вода на котлона и изчакайте да заври.

В отделен съд смесете захарта, брашното, канелата, сметаната и екстрактът от бадеми.

Пуснете нектарините във врящата вода за около 40 секунди. Веднага след това ги сложете под течаща студена вода и премахнете обвивката им. Нарежете ги на половина и отстранете костилките. Наредете ги върху пая и покрийте с предварително забърканата смес.

Изпечете на около 200 градуса за 35-40 минути. Сервирайте десерта, след като го охладите.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay