Вкусен пай с малини и крема сирене

Подарете си един вкусен плодов пай

Вкусен пай с малини и крема сирене

Днес някой ми припомни, че есента идва, а чувството, което ме обзе, не беше никак приятно. Студенината на целия зимен сезон изпълни мислите ми, а оттам изплува магическият лек срещу депресия, с който обичам да се лекувам. Готвенето. Но не на каквото и да е, а на много сладки и калорични десерти, които свършват мигновено, но някак успяват да стоплят душата в студения ден. Затова ще ви покажа една вкусна рецепта за ароматен пай с малини и крема сирене.

Продуктите

2 чаени чаши брашно

кората на един лимон

1 чаена лъжичка сода

1 чаша захар

2 супени лъжици масло

щипка сол

1 ванилия

1 яйце

2 пакетчета крема сирене

½ чаша прясно мляко

1 чаена чаша малини

пудра захар или канела за поръсване



Приготовление

В широк съд се пресяват брашното, солта, содата и лимонената кора.
След това се намазва с малко масло кръгла форма за печене, а с останалото количество масло се разбиват ¾ от захарта с помощта на миксер.

Към сместа се добавят яйцето, млякото и ванилията, и се бърка отново.

Сухите продукти се смесват с маслената смес, разбъркват се добре и се изсипват във формата.

Останалата част от захарта (¼) се разбива с крем сиренето, докато се получи хомогенна смес.

Малините се нареждат върху блата, а отгоре се изсипва крем сиренето.

Пече се на 190 градуса около половин час.

Паят се поднася топъл, поръсен с пудра захар и поднесен с усмивка!

21 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.03.2012|22:21
всичко добре ама как да пресея лимонената кора ?!?!?!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay