Гимнастика за лице

Няколко упражнения за вашата кожа

Гимнастика за лице

Много дами се грижат за фигурата си, като регулярно посещават фитнес салоните. Така стягат мускулатурата на тялото си, но забравят за лицето, което също има нужда от упражнения. Ако си мислите, че единственият начин да се справите с бръчките, е посещението при пластичен хирург, много се лъжете.

Лицето се състои от 57 мускула, които са податливи на стягане, точно както бицепса например. За съжаление само малка част от тях са активни. А мускулите, лишени от движение, постепенно отслабват, тонусът се понижава и те се отпускат. В резултат се появяват торбички под очите, бузите и брадичката увисват, горните клепачи "натежават". Единствено мимическите мускули, които изразяват нашите грижи, емоции и настроения, работят постоянно. В резултат на това, дори млади жени имат бръчици по челото, между веждите и около очите.

Упражнения за мимическите мускули на лицето

  • отваряйте и затваряйте очите си, като през това време придържате техния външен край с показалеца и средния пръст
  • повдигнете долния клепач към горния и задръжте 2 секунди


Процедурата по "трениране" на лицето се нарича face-building и включва упражнения, които активизират кръвообращението в тъканите, повишават обмяната на веществата и поддържат кожата еластична. Ефектът е видим много скоро след първата процедура, тъй като мускулите на лицето са малко и лесно се поддават на стягане. Има много възможни упражнения, а едни от най-популярните влияят на бръчките на челото.

Упражнения за челoто

  • поставете показалците си над веждите. Натиснете леко в посока надолу, като в същото време се опитвате да повдигнете веждите нагоре, сякаш изразявате учудване
  • с вътрешната страна на показалците "изгладете" челото в посока от носа към слепоочията
  • притиснете кожата на челото близо до корените на косата, погледнете надолу и дръжте очите си затворени, като ги въртите и не повдигате клепачите си


За веждите си може да се погрижите като ги притиснете силно с показалци и едновременно с това ги вдигнете високо. Отпуснатите горни клепачи пък може да преборите, ако поставите възглавничките на пръстите си върху клепачите и повдигнете веждите си нагоре.

Не забравяйте да давате почивка на очите си на всеки час. Напрежението на мускулите около тях също води до поява на бръчки. По тази причина трябва да затваряте клепачи и да гледате в различни посоки, без да ги отваряте. Така очите ви ще отпочинат и няма да имате бръчки "пачи крак".

Преди да си правите гимнастика за лице, първо почистете кожата си от грим, а после я намажете с мазен крем. Упражненията ще ви помогнат да се избавите от мазните натрупвания на лицето и шията. Цветът на лицето ви ще стане равномерен, торбичките под очите ви ще изчезнат още след първата седмица. А изборът на подходящи упражнения за лице ще ви избави и от двойната брадичка.

11 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay