Двама са много

Как да оцелеем, когато работата се превръща в сблъсък между шефовете

Двама са много

Все по-често се налага служителите да се отчитат пред един, двама или повече шефове. Понякога обаче се случва мениджърите да имат известни разногласия относно работа и какво се случва, когато служителят "не знае на кой господ да се кланя", както гласи една хубава българска поговорка. Как се оцелява в морето от акули, когато си малка рибка?

Според специалистите по човешки ресурси най-доброто решение при подобни ситуации е комуникацията. От джоб сайта Vault.com ни съветват да общуваме, за да се справим в такава работна атмосфера. Да не приемаме нещата лично и да не пускаме слухове. Да държим в течение шеф А какво иска от нас шеф Б и обратното. "Там сте, за да работи, а не за да установявате световен мир" смятат от сайта.

Друг полезен съвет е да преговаряме. Ако имаме крайни срокове и от двамата мениджъри, да се опитаме да обясним ситуацията и да помолим за отсрочка.

Vault.com съветват и да разучим управленските умения и на двамата. Ако единият е с по-авторитарен стил, а другият дава по-голяма свобода на действие, да се възползваме при подреждането на служебните приоритети.

Извършването на различни дейности има своите положителни страни, но всеки амбициозен служител иска да се развива в една или друга посока. Затова ако един от началниците е в желаната от вас сфера, мислим, че знаете отговора на въпроса при кого да се стараете повече.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 04.08.2011|17:09
Много е трудно да се намери златната среда в подобни ситуации. Трябва само да се внимава да не се засегне единия, за сметка на другия. За щастие не съм попадала в подобни ситуации, но много мои приятели са и изобщо не е приятно. По този начин най-много двамата да накарат много важен за тях кадър да напусне. Друго не виждам как може да се промени?!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay