Запознайте се с гуава

Предимствата на фантастичния плод никак не са малко

Запознайте се с гуава

Всички сте чували колко полезни свойства имат ябълките. Но надали сте предполагали, че гуавата, която не е толкова разпространена у нас, притежава много повече позитиви.

Хранителните вещества и техните предимства

Тя е богата на много хранителни вещества, включително фибри, витамин С и минерали. Иначе пък е бедна на холестерол, което означава, че ще можете спокойно да се ѝ се насладите, без да се страхувате, че може да наддадете някой килограм.

Друго важно е нещо е, че по-голямата част от фибрите, които се срещат в гуавата, са несмилаеми. Това означава, че с един плод ще се чувствате сити дълго време. Това помага да смъкнете приема на храна по естествен път и да стопите теглото си.

Кашлица и простуда

По това време на годината приемът на витамини си е направо задължителен. В гуавата се съдържа много голямо количество витамин С, а това може да помогне да се предотвратят вирусни инфекции, водещи до настинка и остра кашлица.

Проблеми при храносмилането

Гуавата притежава много добри стягащи свойства, което ще ви бъде от полза, ако страдате от стомашно-чревни разстройства. Хранителните вещества пък укрепват и дезинфекцират храносмилателната система в организма.

Кръвно налягане

Гуавата може да помогне за предотвратяване на високото кръвно налягане, тъй като съдържа голям брой фибри, които спират натрупването на холестерол в кръвта.

Превенция на рака

Гуавата е отличен източник на различни антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали в организма и намаляват риска от някои видове рак, Алцхаймер и ревматоиден артрит.

Това са само някои от здравословните ползи на тропическия плод. Хубаво е да знаете обаче, че гуавата се грижи и за кожата, намалява видимите признаци на стареене и избистря тена. Помага за предотвратяването на скорбут и други подобни кожни заболявания.

На практика гуавата е отличен заместител на лекарствата!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay