Крем брюле

Защото обичаме френския шик

Крем брюле

Приели сме, че крем брюле е с френски произход, но всъщност Англия и Испания също претендират за първосъздатели на сладкото изкушение.

Предлагаме ви лесна рецепта, която ще ви помогне да си забъркате изтънчения десерт лесно и бързо у дома.

Продукти:

4 жълтъка
300 мл бита сметана
1 пакетче ванилия
1 с. л. пудра захар
кафява захар

Начин на приготвяне:

На ниска температура, в подходящ съд, загрейте сметаната и ванилията. Смесете жълтъците и пудрата захар и бавно ги изсипете в топлия крем, докато разбърквате непрекъснато.

След това поставете получената смес в купички за крем и ги сложете на водна баня във фурната на 150 градуса. Запечете, докато сместта се втвърди (отнема около 30-35 минути).

След като изстинат, поръсете кремчетата с по 1 ч. л. кафява захар. Отново ги сложете във фурната и запечете само на горен реотан за не повече от 5 мин., докато захарта се карамелизира. Можете да постигнете същия ефект, ако разполагате с кухненска горелка.

Ако желаете, декорирайте десерта с парченца ягоди и горски плодове. Консумирайте охладено.

43 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay