Приели сме, че крем брюле е с френски произход, но всъщност Англия и Испания също претендират за първосъздатели на сладкото изкушение.
Предлагаме ви лесна рецепта, която ще ви помогне да си забъркате изтънчения десерт лесно и бързо у дома.
Продукти:
4 жълтъка
300 мл бита сметана
1 пакетче ванилия
1 с. л. пудра захар
кафява захар
Начин на приготвяне:
На ниска температура, в подходящ съд, загрейте сметаната и ванилията. Смесете жълтъците и пудрата захар и бавно ги изсипете в топлия крем, докато разбърквате непрекъснато.
След това поставете получената смес в купички за крем и ги сложете на водна баня във фурната на 150 градуса. Запечете, докато сместта се втвърди (отнема около 30-35 минути).
След като изстинат, поръсете кремчетата с по 1 ч. л. кафява захар. Отново ги сложете във фурната и запечете само на горен реотан за не повече от 5 мин., докато захарта се карамелизира. Можете да постигнете същия ефект, ако разполагате с кухненска горелка.
Ако желаете, декорирайте десерта с парченца ягоди и горски плодове. Консумирайте охладено.
43 | 0 |