Ако едновременно някоя дама е грижовна домакиня и председател на Българското вегетарианско общество, тя със сигурност разбира от здравословна и вкусна кухня. Ето защо се доверихме на Полина Маринова, която перфектно изпълнява тези две роли в своя живот. Тя пък сподели с нас три рецепти на любимите си веган десерти. Първо, защото хората, най-вече жените, смятат че сладкишите са нещо вредно. Всяка хапка сладко после им тежи на съвестта, а от тези торти може да се хапва без угризения. Полина прави здравословни десерти, пълни с витамини, протеини, полезни мазнини и още много други важни за организма ни вещества. Тези сладки изкушения осигуряват необходимата енергия на човек, пък и се приготвят бързо и лесно, така че ни грабнаха на мига!
Полина е известна със своята страст към сладкото и вкусните сурови торти, които прави, затова можете спокойно да изпробвате нейните рецепти. Представяме ви първо "Малиново изкушение”.
Продукти за блата:
2 чаши фурми без костилки
2 чаши орехи, бадеми и лешници (или други ядки, накиснати във вода за няколко часа)
1/4 ч. сини сливи
Продукти за крема:
2 чаши кашу (накиснато предварително във вода)
2 чаши прясно изстискан портокалов сок
2 с.л. мед (може и повече според вкуса)
1/4 чаша сурово какао
3/4 чаша кокосово масло
2 с.л. какаово масло
1 ч.л. ванилия; щипка хималайска сол
Начин на приготвяне:
Накиснете ядките за 3-4 часа във вода, като използвате един съд за орехите, бадемите и лешниците, и друг – за кашуто. След което ги отцедете старателно.
В кухненски робот смесете ядките с фурмите и сините сливи, докато се получи нещо като тесто.
Разпределете блата с пръсти по дъното и стените на форма за торта.
За да направите крема, смесете всички съставки в блендер, докато се получи фина смес. Изсипете я във формата върху блата и сложете в хладилник или фризер, за да се втвърди. Украсете с малини и кокосови стърготини или с други плодове по желание и хапвайте без угризения.
26 | 0 |