Мисия „Красив цвят на косата“

Мечтаният цвят на косата вече е възможен

Мисия „Красив цвят на косата“

Всяка жена, която се боядисва, със сигурност поне веднъж се е сблъсквала с неприятното чувство да не хареса новия си цвят след кратка справка с отражението в огледалото. Според спициалистите наистина лесно може да постигнете желания ефект. Ето как:

 

1. Измийте косата си преди да я боядисате

Противно на митовете и легендите, че боята "се хваща" по-добре на мръсна коса, това съвсем не е така. Омазнената или третираната с препарат коса създава различни оттенъци, които пречат на фризъора да прецени точния цвят на косата и съответно да постигне желания от вас такъв.

 

2.Обяснете на коафьора как по принцип носите косата си

Ако се изправяте си или предпочитате игривите букли, отидете във фризъорския салон така както ежедневно носите косата си, защото техниката на боядисване е различна в зависимост от типа коса. При къдравите и правите коси се набляга на различни места, когато се нанася боята.

 

3. Не мийте косата си с горещата вода, защото тя променя цвета

Топлината влияе на външния слой кожата на главата, където се намират молекулите на пигментация на косъма. Ако сте с кестенява коса, по всяка вероятност това е причината, поради която виждате оранжеви или червеникави оттенъци по косата си. Когато луковицата на косъма се разтвори пигментът пада, затова и кафявият цвят се превръща в месингов. За да предпазите цвета, мийте се с топла, а не с гореща вода.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay