Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона.
Необходими продукти за 4 порции:
1 пиле
4 с. л. масло
1 лимон
50 мл калвадос или друго ароматно бренди
400 г гъби
1 ароматна кисела ябълка, нарязана на резени
3 жълтъка
250 мл животинска сметана 35%
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и сметаната в подходящ съд. После, при постепенно загряване, добавете останалият сос от печенето, гъбите и ябълките. Ако сместа се сгъсти прекалено много, добавете още сметана или малко гореща вода.
След като е готово, ястието се поднася със соса, гъбите и парченца прясна ябълка.
2 | 0 |