Пиле с калвадос

Възможна вариация на френската рецепта

Пиле с калвадос

Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона.

Необходими продукти за 4 порции:

1 пиле
4 с. л. масло
1 лимон
50 мл калвадос или друго ароматно бренди
400 г гъби
1 ароматна кисела ябълка, нарязана на резени
3 жълтъка
250 мл животинска сметана 35%
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците и сметаната в подходящ съд. После, при постепенно загряване, добавете останалият сос от печенето, гъбите и ябълките. Ако сместа се сгъсти прекалено много, добавете още сметана или малко гореща вода.
След като е готово, ястието се поднася със соса, гъбите и парченца прясна ябълка.

сп. Меню

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay