Не, това не е някоя непозната и сложна рецепта, така че можете да я прочетете без притеснение. В нея става дума за класическите, домашно приготвени пълнени тиквички, идеални за бърз обяд или спешна вечеря.
Необходими продукти за 4 порции:
4 малки тиквички
200 г сирене
2 яйца
100 г кашкавал, настърган
1 с. л. копър, нарязан на ситно
черен пипер на вкус и олио за намазване
Начин на приготвяне:
Тиквичките се срязват на две по дължина и вътрешността им се изгребва с лъжица. Слагат се за 3 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се и се подсушават.
Белтъците и жълтъците на яйцата се разбиват поотделно на сняг. Сиренето, кашкавалът и копърът се смесват и се добавят към разбитите жълтъци. Белтъците на сняг се прибавят внимателно към сместа.
Тиквичките се напълват с пухкавата смес и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за 20 мин. После се хапват сладко-сладко.
сп. Меню
18 | 0 |