Ядки за красива кожа

Какво да хапвате, за да бъде вашата кожа мека и нежна

Ядки за красива кожа

Коя дама не би желала да има сияйна кожа с равномерен тен и без никакви дефекти? Знаем, че излъчването на всяка от нас се определя на първо място от перфектния вид на кожата. И спокойно можем да положим основите на едно по-специално отношение към красотата посредством обмислен хранителен режим. Има определени храни, които се грижат за нашата кожа по естествен път. Ето някои то тях:

Зехтин
Маслиновото олио съдържа важни мастни киселини, които помагат на клетъчните мембрани да задържат повече влага, което от своя страна веднага рефлектира върху състоянието на кожата. Редовната консумация на зехтин ще ви предпази и от вредните ултравиолетови лъчи.

Орехи
Хапвайте вкусните ядки, за да имате копринено мека кожа. Те запазват естествения хидробаланс на клетките и ще ви помогнат да изглеждате добре.

Пшенични зародиши
Консумацията им се препоръчва при завишени нива на стрес, които водят и до образуването на най-големия женски кошмар – бръчките. Със сигурност трябва да обърнете особено внимание на вашето хранене преди да прибегнете до скъпи козметични процедури за разкрасяване и грижа за кожата.

Овесени ядки
Те са перфектната закуска, независимо по какъв начин си ги приготвите. Не само, че са хранителни, а и съдържат силикон, който поддържа нивата на колаген в организма. Това означава, че кожата ви ще бъде еластична и сияйна ден след ден.

Ленени семена

Страхотното им действие не се изчерпва със стягането на кожата, породено от мастните киселини в семената. Консумацията им води до отпушване на порите и елиминация на токсините. Ленените семена влияят и на храносмилателната система, която има пряка връзка със състоянието на кожата – все пак правилното разграждане на веществата ще ви предпази от петна и кожни проблеми.

17 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay