5 начина да си върнете мотивацията за работа

Не прибързвайте с това да напускате

5 начина да си върнете мотивацията за работа

Всеки се е сблъсквал с  това да загуби интерес и мотивация за работа. Понякога, колкото и да обичаме това, което правим, се случва така, че да попаднем в период, в който не виждаме какво повече можем да дадем на работата си, както и тя на нас. Повечето пъти съветът е да се потърси друга работа. Ние, обаче, Ви съветваме да опитате да възвърнете желанието си, да видите какво може да направите по въпроса и чак след това, ако не се  получава, да напуснете. Но не прибързвайте!

Свържете се с хора, които имат същата професия като Вашата - Сега чрез Интернет това е много лесно. Открийте хора, които споделят вашите професионални желания и вършат, ако не същата, то поне идентична работа. Това ще Ви помогне много, тъй като разговорите с тях ще Ви окуражат и мотивират да продължите с дейността си. Ще си обясните някои неща, а и ще размените ценен опит. Това няма да Ви струва нито стотинка, но пък ще Ви даде много. Поговорете и се амбицирайте да продължите и да създадете една усешна кариера!

Ходете на събития, организирани за специалисти във вашата област - По този начин ще сте в час с новостите в областта, в която искате да се разивате. Ще се срещате с много нови хора, ще обменяте идеи, а това ще Ви помогне да разберете, че обичате професията си и не бихте я оставили.

Помислете кои са най-добрте Ви умения- Върнете се назад в миналото и вижте поради каква причина сте приели да работите сегашната Ви професия. Развили ли сте се оттогава досега и в каква посока? Какви са отговорностите и задачите Ви в момента и бихте ли могли да поемете други? 

Поемете нови отговорности - След като сте разбрали с какво се справяте и с какво евентуално също бихте се справяли, поискайте да Ви дадат и други неща, за които да отговаряте. По този начин ще можете да израстнете  кариерно.

Променете графика си - Ако знаете, че обичате  работата си, но просто в момента сте демотивирани, то може да се опитате да смените режима на работа. Ако сте по-работоспособни сутрин, може да започвате например в 8 ч. сутринта и да свършвате по-рано. Или пък да помолите да имате дни, в които да работите от вкъщи. 

Ако всички тези неща  не помагат и продължавате да се чувствате не на мястото си, то наистина най-добрият вариант е търсенето на нова  работа!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay