5 трика, които ще направят следващата Ви презентация блестяща

За да спечелите публиката си

5 трика, които ще направят следващата Ви презентация блестяща

На всеки се е налагало да представя презентация пред хора. Има хора, които се притесняват, по-стеснителни са и когато застанат пред много хора, някак си не могат да изкажат всичките си идеи по най-добрия начин. Има други пък, които са страхотни оратори, но всеки път нещо липсва на презентацията, душата я няма. Ние ще Ви дадем няколко простички съвети,с  които следващият път да смаете всички и да имате грандиозен успех.

Винаги се представяйте на аудиторията си - Когато се изправяте пред непозната публика, то Вие трябва да кажете кой сте, от къде сте, с какво се занимавате и какви са целите и вижданията Ви. Когато те знаят кой сте, ще знаят и какво да очакват от Вас, или пък ще имат свои виждания за това каква би била Вашата презентация, а след това ще разберат дали не са сгрешили.

Задължително изрепетирайте представянето на презентацията вкъщи сами, преди да излезете пред аудиторията. За да имате добра презентация, трябва да спазвате правилото на трите "П-та" , а те са Подготовка, подготовка и подготовка. Така че повече репетиции пред огледалото!

Опитайте се да владеете публиката. Вие сте този, които трябва да задава темпото на това, което се случва. Контактувайте с тях с поглед, опитайте се да разберете дали им е интересно, ако не , можете да съкратите, или дори да импровизирате.

Накарайте слушащите и гледащите Вашата презентация да мислят. Не им поднасяйте всичко наготово. Особено, ако е дълга, в един момент те ще започнат да не следят нишката и просто няма да Ви слушат. Но, ако включите въпроси, или интересни факти, направите го един вид като интерактивен разговор, то тогава има много по-голяма вероятност да спечелите вниманието им.

Ако имате техническа повреда, не й обръщайте внимание. Направете така, че публиката да не разбере какво се се с случило и че изобщо се е случило.

Следвайте тези техники, за да се представите брилянтно следващия път!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay