7 неща, които да научите от вдъхновяващия Доналд Тръмп

7- те урока за успех на Тръмп

7 неща, които да научите от вдъхновяващия Доналд Тръмп

Доналд Тръмп е една от най-успешните личности на нашето време. Той е американски предприемач, председател на Trump Organization. Основател е и на Trump Entertainment Resorts – компания, която управлява редица казина и хотели по целия свят. Като амбициозна и успешна дама и вие можете да вземете пример от г-н Тръмп. Ето седемте най-важни урока, които можем да научим от един от най-успешните и богати хора.

 

Фокусирайте се върху настоящето

"Опитвам да се уча от миналото, но планирам бъдещето, фокусирайки се изцяло върху настоящето. В това се крие забавлението."

Вчерашният ден е погребан, а утрешният още не се е родил. Стъпките към успеха трябва да бъдат направени днес, още в този момент, затова се съсредоточете върху това да направите настоящия момент възможно най-продуктивен и да извлечете максимума от него. Ако не успеете, бъдещето ви ще бъде просто повторение на миналото.

 

Не се страхувайте да се провалите

"Понякога, губейки една битка, намирате начин да спечелите войната."

Не се страхувайте от провала, защото той също може да бъде път към успеха. Напълно нормално е да не постигнете целите си от първия път. Успехът изисква време и не един провал. Неуспешните опити ви учат как да стигнете до целта. Не се страхувайте от провала, а от това да не дадете всичко от себе си, за да успеете.

 

Мислете мащабно

"Така или иначе се налага да мислите, мислете мащабно."

Мащабното мислене отнема същото време. Планирайте големите неща в живота си. На върха винаги има място за тези, които се осмелят да мислят в мащаб. Оставете "малкото" мислене за онези, които се стремят към малки неща. Първата стъпка към големите успехи са големите планове.

 

Правете каквото обичате

"Ако балансирате между работата и удоволствието, спрете. Превърнете работата си в удоволствие."

Животът е прекалено кратък, за да работите нещо, което мразите. Самият Доналд Тръмп казва: "Не сключвам сделки за парите. Имам достатъчно, повече отколкото някога ще се нуждая. Правя го, за да го правя." Ще постигнете максимален успех единствено ако правите нещо, което обичате.

 

Бъдете позитивни

"Това, което отделя победителите от победените, е начинът, по който приемат всеки нов обрат на съдбата."

Няма нищо по-постоянно от промяната. Няма гаранция, че това, което е довело някого до успех, ще доведе и вас. Може да ви се наложи да се изправите пред неочаквани предизвикателства. Победителите реагират позитивно на всяка непредвидена промяна и я превръщат в нова възможност по пътя към успеха. Те преодоляват препятствията, които спират останалите.

 

Страстта е сила

"Без страст нямате енергия. Без енергия нямате нищо."

Основната съставка на успеха е енергията. Нищо велико не може да бъде постигнато без да бъдат вложени огромни количества енергия, която черпим от страстта. Винаги следвайте страстта си и винаги ще имате енергията да осъществите мечтите си.

 

Опитът е безценен

"Опитът ме научи на няколко неща. Първо, никога не съдете за нещо само според това колко добре изглежда на хартия. Второ, придържайте се към нещата, които знаете със сигурност. И трето, понякога най-добрите инвестиции са тези, които не правите."

Имате нужда от опит. Съществуват неща, които не може да научите по никакъв друг начин. Не подценявайте колко е ценно да "си изцапате ръцете". С опита научавате безценни уроци, които са предпоставка за сигурен успех.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay