MARINA London

Българската следа в съвременното модно изкуство

Тя се казва Марина. Марина Гергова. Родена в България, но вече 16 години живее в една от модните столици на света - Лондон.

Марина е възпитаничка на Central Saint Martins, най-престижната академия за fashion-изкуство на Острова. От там са произлезли именити дизайнери, като легендарния Александър Маккуин, Галиано, Стела Макартни. Талантливата българка е следващата голяма надежда за модната индустрия.

Първата самостоятелна колекция на Марина вече е факт. А тя може да бъде описана само с една дума: изящна. Направена е изцяло от коприна, което създава усещане за красиво съчетание на нежност и невинност в едно.

Целта на дизайнерката е да създаде облекла, които са висококачествени, но на по-достъпни цени от познатата висша мода. Тя успешно комбинира класически линии със съвременни кройки, за да постигне нещо ново, различно и красиво.

Няма как да не забележим, че част от дрехите носят български имена, като роклята KRASSI и топът RUMI. Не ни е ясно дали наименованията са случайно или нарочно измислени, но фактът ни изпълва с гордост. Крайно време е български творец да остави достоен отпечатък на световния моден подиум.

По време на обучението си в Central Saint Martins, Марина е била на стаж в едни от най-известните брандове. Прекарала е 3 месеца в Alexander McQueen, както и по още 3 в David Szeto и Proenza Schouler - едно "пътешествие" между Лондон, Париж и Ню Йорк. Опитът, който е натрупала през тези практики и хората, редом с които е имала честта да работи, със сигурност са дали отражение на бъдещата ѝ работа. Незаменимо е да се докоснеш до величията в модата, да получиш знанията си "от извора" на изкуството.

Марина Гергова е само на 25 години, а MARINA London се роди през 2010 година. И двете са млади, с огромен потенциал и бъдеще в индустрията. Вярваме, че успехите няма да закъснеят и скоро името Marina ще бъде асоциация за качество и стил.

31 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.11.2013|14:08
Браво на българката. Много е талантлива, Моделите са чудесни!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay