Британската кукла Алекса

Алекса Чънг е най-стилната жена според Vogue

Повечето модели не мислят за собствения си стил и се оставят по течението. Когато са на работа, носят дрехи на известни дизайнери, а в ежедневието си обличат каквото и да е. Алекса Чънг обаче има доказан собствен стил. Тя е обявена за най-стилна жена в престижната класация на Vogue. Постоянно се появява в публичното пространство и винаги изглежда различна.

Британката с ¼ китайско потекло на няколко пъти води собствено шоу по
MTV, но телевизионната ѝ кариера е доста по-богата. Още през 2006 г. Алекса започва да се появява в ефир и очевидно хората я харесват. Скоро след това от "Channel 4” ѝ предлагат сделката "златни белезници" - договор за една година на стойност 100 000 британски лири. И тя започва доста често да краси телевизора на зрителите. През 2008 г. Чънг се ориентира към модни предавания по същия канал. Така тя прави интервюта с Roberto Cavalli, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Margherita Missoni и Christian Lacroix. Описва тази работа като мечтана и очевидно се чувства в свои води, защото година по-късно печели наградите за ТВ водещ на две уважавани модни списания – Elle и Glamour.

Алекса Чънг е била и на модния подиум в продължение на четири години, но напуска, за да основе фондация за изкуство или да стартира курс по писане за мода. Бързо се сблъсква с реалността и остава страшно разочарована, че начинанията ѝ не са се реализирали. След като става ТВ звезда, Чънг се връща на подиума за избрани прояви, въпреки че още в началото на кариерата си като модел развива проблеми с възприемането на тялото си, както и ниско самочувствие.

Чънг участва в ревюто на
Vivienne Westwood на колекцията Пролет/Лято 2009 по време на Седмицата на модата в Лондон. След това става лице на DKNY, а Lacoste за пръв път избират известна личност за свое рекламно лице - Алекса участва в телевизионния спот и фотосесията на парфюма "Joy of pink”.

Красавицата има силно изявено привличане към света на журналистиката и не се задоволява да бъде само водеща на шоу. Чънг започва да пише през 2007 г., когато води месечна колонка в английското женско списание "
Company”. После праща по няколко реда на седмица и в английския The Independent, а рубриката ѝ се казва "Едно момиче за града" - име, което след това е заменено от "Нюйоркска кукла". През 2009 г. тя става фрийлансър за Vogue и е интервюирала дизайнери от ранга на Карл Лагерфелд и Кристофър Кейн за своите статии.

Чънг е муза за много модни дизайнери заради своя отличителен личен стил. Тя често се появява в класациите за най-добре облечени жени, а по тази причина и на кориците на Vogue, Elle и Harper's Bazaar. Ако искате да я видите на живо, със сигурност ще бъде на първия ред на всяко значимо модно събитие. През 2009 г. компанията Mulberry, която прави дизайнерски аксесоари, създава много търсена чанта, вдъхновена от Чънг, която носи името "Аlexa”.

През февруари 2010 г. Чънг работи заедно с Madewell по своя собствена модна линия, която бе разкрита малко по-късно на Седмица на модата в Ню Йорк. За сезон 2011/2012 звездата отново представи колекция към този бранд, която се отличава със стилни решения в лек британски акцент.

Може да се каже, че Алекса Чънг е истинска модна икона, щом най-големите имена от бранша признават нейната харизма. Главният редактор на
Vogue Ана Уинтур описва Чънг като "феномен", докато от The New York Times я наричат "Кейт Мос на новото поколение". Дизайнерът Карл Лагерфелд пък е доста лаконичен : "Тя е едно умно и красиво, модерно момиче.".

Алекса се появява в публичното пространство, облечена в разнообразни аутфити. Всеки от тях може да послужи за вдъхновение на модерната жена – британката има идейни комбинации за парти и умело съчетава детайли от уличния стил.


На въпрос на Fashionista.com какво смята относно всички онези жълти издания, в които хора, които грам не разбират от мода, говорят за нея, тя отговаря: "Много се радвам, когато попадна на страниците за най-зле облечени хора в тези издания, защото това означава, че съм най-добре облечена в друг контекст – в истинския свят на модата.". В същото интервю Алекса споделя, че косата ѝ винаги е оставена на произвола на съдбата. Тя не обича да използва специални продукти и затова се доверява на природната си красота, що се отнася до прическата.

Семплите решения на модната икона всеки път изумяват нейните почитатели. Модел, телевизионна звезда и моден журналист – Алекса Чънг е пример за подражание, но същевременно изглежда земна. Може би славата не винаги действа главозамайващо.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay