Огнената Карен

Червенокоска с шеметна кариера на подиума и сцената

Тя познава призрак, който ходи. Или поне пее за него. По-рано измества и Анджелина Джоли от рекламна кампания в световен мащаб. Има нещо футуристично в нея. Може би сте я виждали по билбордове, в модни списания и на техните корици, във видеоклипове, в някои от които пее, но не сте знаели коя е тя. Досега. Карен Елсон е на 32 и изобщо няма намерение да се откаже нито от модния подиум, нито от музикалната сцена. Тя тепърва започва.

Родената в Англия Елсон има сестра-близначка, Кейт, но незнайно защо собственикът на модна агенция Boss Models в Манчестър не взима и двете под опеката си. Той привлича само 16-годишната Карен да работи за него. Две години по-късно, и то точно на рождения си ден, червенокоската се снима за корицата на италианския Vogue. Шеметната ѝ кариера започва, а тя е още тийнейджърка.

Работила е с някои от най-известните модни фотографи и топ дизайнери на света. Участвала е в ревюта на
Shiatzy Chen, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana, Versace, YSL, Alexander McQueen, Dior, Gucci, а на шоуто на Marc Jacobs дори е дефилирала бременна. На много от тези марки е била и рекламно лице за кампании по цял свят.

Славата ѝ в модните редици бързо се изстрелва до най-големите имена в индустрията. С огненочервена коса и снежнобяла кожа, Карен има неповторимо, извънземно излъчване. През 1998 г получава приза на
VH1 "Модел на годината", а десет години по-късно е снимана за британския Vogue като "Червенокосата кралица на модата". Юбилейната фотосесия е една от многото. Vogue в световен мащаб е избирал именно нея за корица, както и списанията Marie Claire, Numèro и Nylon.

По настоящем огненото момиче продължава да покорява модните върхове. През 2010 г. американската модна къща
St. John обявява официално, че Карен Елсон ще заеме мястото на Анджелина Джоли като рекламно лице на марката за тяхната кампания. Освен това, тя е лице на парфюма YSL Opium. Участва и в рекламната кампания за 2010/2011 на Louis Vuitton, заедно с Наталия Водянова и Кристи Търлингтън. Изобщо, има ли кой да я стигне?




Нетрадиционната ѝ красота не може да бъде оспорена, но Карен притежава и усет към екстравагантността в модата. Първите ѝ стъпки като дизайнер са през 2008 г., когато отваря бутик в Нашвил, Тенеси. Бутикът предлага изключително редки винтидж облекла, както и уникални рокли и бижута на ниска цена. На 9 май 2011 г. Карен Елсон обявява, че ще направи своя собствена линия обувки и чанти за модната къща
Nine West. Аксесоарите вече са на пазара, а аз съм изумена от тях. И от излъчването на Карен. Лимитираната колекция носи нейната пословична страст към винтидж облеклата, а фотосесията показва отличителния личен стил на модела.

Дотук добре, ще кажете вие. Модел става дизайнер, много важно. Ами да пробвам с това. Красавицата има и музикална кариера. Първо основава кабаретната трупа
The Citizens Band в Ню Йорк. Те изнасят представления в различни театри и галерии. Критиката се отнася изключително позитивно към изявите на Елсон, както и към нейния запомнящ се глас. Бавно, но сигурно, Карен продължава да гради и да развива таланта си.




Скришом от по настоящем бившия ѝ съпруг Джак Уайт тя пише песните за дебютния си солов албум "
The Ghost Who Walks”. Той излиза официално през май 2010 г. Звученето на песните е лежерно, мелодично. Гласът на Карен е пленяващ, а музиката, която го съпровожда, може да се слуша по всяко време на деня. Един от синглите - "The Truth Is In The Dirt”- е използван в рекламата на общия проект на Карен с Nine West. Самата певица пък използва дрехи на модната къща за своите изпълнения на живо. На въпрос какъв е основният ѝ приоритет, когато се облича за концерт, тя отговаря: "Предпочитам удобни дрехи, които обаче изглеждат ексцентрично и изтънчено. Трябва да се съобразя с това, че свиря на китара, а и не мога да си позволя неудобни обувки – тогава вниманието ми ще бъде насочено към краката, вместо към гласа ми.".

Като споменах съпруга ѝ, искам да ви преупредя за една лоша поличба. Моделът-певица се омъжва през 2005 г., но в сватбата ѝ има един нетипичен детайл. Бившата жена на Джак им е кума. Ако и на вас ви идват подобни идеи, по-добре се откажете – оказва се, че това не е на късмет. Двамата обявиха развода си тази година, а след любовта им останаха двете им деца, родени само с година разлика.

Може би наистина кариерата и семейството не вървят ръка за ръка. Но някои хора просто няма как да не следват призванието си. Страстта към изкуството, към модата и музиката, не пита. Тя привлича ужасно. И може само да изкажем своите адмирации към талантите, които са имали смелостта да се отдадат на този порив.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.12.2013|19:03
Тя е очарователна!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay