Вярата води до успех

Как можем да стигнем далеч в кариерното си развитие, използвайки силата на мисълта

Вярата води до успех

Американският писател Ралф Уалдо Емерсън е казал, че "Тайната е отговорът на всичко, което е било, всичко, което е и всичко, което някога ще бъде." Но ако на вас все още не ви е ясно за коя "тайна" говорим, то става дума за доста нашумялата книга и последвал филм, носещи именно това заглавие, които се стремят да разкрият на човечеството тайната на живота. Тя е съвсем проста и се осланя на силата на мисълта. Вярвай и ще постигнеш.

Успешната авторка на материали за кариерно развитие Сюзан М. Хийтфийлд вярва силно в тези убеждения, а в интервю пред humanresouces.about.com споделя за петте сигурни стъпки към успеха, изпитани лично от нея.

Желанието е най-важно, когато става дума за реализиране на целите, смята тя. Както знаем, малкият огън отделя малко топлина. Затова, ако наистина смятате, че целта, към която сте се насочили, си струва усилията, то не спирайте да мислите за нея. Мечтайте, представяйте си как желанието се материализира. Само така ще се настроите на позитивни вълни и ще привлечете енергията на успеха към себе си.

Опитайте се да си представите как ще се чувствате, ако постигнете наистина мечтата си. Изживейте чувството. Тази тактика се нарича "визуализация". С помощта на въображението си, създайте една имагинерна действителност. Представете си ситуацията, хората, емоциите. Потънете във въображаемия свят, точно както го правите, когато си припомняте щастливи спомени.

"Най-голямото откритие на моето поколение е, че хората могат да преобръщат живота си, преобръщайки нагласата на ума си", е казал американският бизнесмен Лий Якока.

Напишете целите си. Точно както си съставяте списък с продукти, преди да отидете до магазина. Съставете си и списък с желания. Сякаш си обещавате писмено, че един ден ще ги изпълните. След това го окачете на хладилника или някъде, където ще го поглеждате всеки ден. По този начин ще си припомняте за своите цели, а желанието те да се сбъднат със сигурност ще ви връхлита по-често.

Без значение колко големи са вашите стремежи, със сигурност ако сте се насочили към постигането им, малко по малко ще се доближавате до тях. Затова си направете личен календар, в който да записвате всеки малък прогрес. "Днес е денят, в който постигнах това", е изречение, което всеки път ще ви изпълва с гордост.

Наблюдавайте напредъка си или неговата липса. С реална преценка се стига далеч. Затова обмисляйте как действате, къде грешите и към какво трябва да се насочите. Истината е, че много хора мечтаят, но залисани в ежедневието, забравят за целите си. Не се оставяйте на трудностите на деня, упорството е от голямо значение.

И не забравяйте за вечната формула на успеха, а именно "проба-грешка, проба-успех". Ние вярваме в нея. А вие?

34 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay