Издайният език на тялото

Какво да НЕ правите по време на бизнес-срещи

Издайният език на тялото

Когато ни предстои важно събитие, промяна или нещо, което очакваме с нетърпение, ние се притесняваме. Дори и да се опитваме да го скрием, тялото ни издава, а това невинаги е в наша полза.

Представете си, че провеждате бизнес-среща, по време на която трябва да убедите отсрещната страна в положителните качества на вашата фирма или позитивите, до които ще доведе съвместната ви работа. Моментът, в който демонстрирате несигурност, ще откаже клиентите от бизнес с вас, защото никой не иска да работи с хора, които сами си нямат доверие. Затова е важно да контролирате движенията, които ви издават.

Ако ви успокоява да си играете с кичур коса, с пръстен или висулка, опитайте се да се контролирате. Вие може и да изпускате напрежението по този начин, но това го прави видимо за околните.

Хубаво е да говорите със страст за бъдещите си планове, но прекалената експресивност може да не се хареса на събеседниците ви. Не ръкомахайте и не викайте, бъдете спокойна и уверена в себе си. Това ще покаже, че сте сигурна в посланията си.

Безспорно усмивката е най-силното ви оръжие. Не прекалявайте с нея обаче, защото може да объркате хората около себе си. Неуместно е да изглеждате безкрайно щастлива, докато обсъждате сериозни теми, а на всичкото отгоре е и изморително.

Не се свивайте на стола си. Неписано правило е, че хората, които не са уверени в себе си, се стараят да бъдат незабележими. Затова стойте изправена, с високо (но не прекалено) вдигната глава.

Съзнателно или не, често флиртуваме, докато общуваме с противоположния пол. Забравете за тази тактика, защото ви прави неефективни в бизнеса. Докато се усмихвате, отмятате назад косата си или деликатно докосвате клиента, мозъкът ви мисли за всичко друго, но не и за работа.

17 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay