Най-куриозните и отблъскващи професии на света

Все работни задължения, за които не сте и подозирали

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

Сигурно сте виждали онази смахната снимка във Facebook, на която една четка за зъби и една тоалетна хартия спорят коя има по-гадна професия. Но да оставим шегата настрана.

В днешно време стандартните желания на хората отпреди години - да станат лекари, полицаи, банкери, са изместени от модерните професии като PR специалист например.

За последните няколко години глобализация и иновация на технологиите се забелязва интерес и към IT сектора. Всички тези занаяти са някак скучни и шаблонни (нищо лично!) на фона на тези, с които ще ви запознаем днес.

Да четат внимателно хората, които се оплакват от работното си място или позицията си! По света има толкова различни поприща - някои странни, други отблъскващи. Именно малка част от отблъскващите ще ви представим в настоящия материал.

Това са най-парадоксалните професии на света. Убедени сме, че след като ги видите, несъмнено ще се замислите, преди да кажете, че имате интересна, скучна или гадна работа.

Teстване аромата на парфюмите

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

В сферата на козметичната индустрия в Германия и в много други страни по света, и по-конкретно за изпробването на дезодоранти и парфюми, добре обучени госпожи с доста чувствително обоняние отхвърлят или одобряват ароматите от продуктите след нанасянето им върху кожата и преди излизането им на пазара.

Дегустатор на кучешка/котешка храна

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

Какво ще яде едно британско куче или котка зависи отчасти от англичанина Саймън Елисън. За него е удоволствие да опитва животинска храна. Ако нещо не му допадне, то не се допуска до търговската мрежа. Така че всички притежатели на домашни любимци могат да бъдат сигурни в качеството на храната, която поднасят на своите животинки и която е проверена от Саймън.

Специалист по педикюра на крави

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

Добре поддържаният педикюр не е типичен само за жените. Ще се учудите колко важни са здравите нокти за една крава. Недобрата поддръжка на копитата води до по-малко количество мляко и уврежда плодовитостта на кравата. Тази професия е широко разпространена във ферми в САЩ и Европа.

Гид за тоалетни
Предвид размерите на Япония и факта, че не всеки може да разбере написаното по уличните табели, това е една много полезна дейност. Деликатната мисия се ръководи от държавни служители (очевидно в Япония да си на държавна служба не е престижно), които помагат на заблудени минувачи и туристи да намерят най-близката тоалетна в района.

Тестване на презервативи

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

На хората с развинтено въображение, ще кажем да не се подсмихват! Това е много важна професия. Все пак контрацептивите предпазват от болести и нежелана бременност. По правило всеки нов продукт в тази област се тества от група от около 1000 наемници, а процесът трае поне година.

Наемник за чакане на опашка

Най-куриозните и отблъскващи професии на света

Произходът на професията е от Великобритания. Множество фирми по света предлагат услугата "чакане на опашка". Това е много удобна професия за днешните забързани дни. Особено когато трябва да плащате сметки. Прости изпращате един-двама служители да висят и да се бутат вместо вас, а през това време вършите своята работа.

Ловец на червеи
Те винаги са нощна смяна. Екипирани са с миньорски каски с фенерче и специални банки, закрепени към лактите им. Работното им място са влажните територии. Доста погнусяващият труд се заплаща по 18 долара на банка събрани червеи. И докато някой се мръщи, четейки това, тази работа е съпроводена с множество борби за територии. През 1993 г. в Канада конкурентни ловци на червеи стигат до бой с арматурно желязо.

Събирач на животинска урина
Някои ловци използват урина на елен за примамване на плячката. Пикът на подобна работа е през лятото, когато елените пият повече вода и съответно произвеждат повече урина.

Все още ли смятате, че вашата професия е лоша? 

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay