Най-странните, но забавни професии на света

Вижте едни от най-интересните начини за изкарване на пари

Най-странните, но забавни професии на света

В живота на човек винаги идва момент, в който трябва да реши с какво да се занимава. Понякога обаче изборът не е лесен. За щастие, светът е достатъчно разнообразен и шарен и успява да ни предложи богата палитра от възможности. От лекар до IT-специалист, гримьор или актьор. Някои хора обаче излизат от границите на приемливото и се насочват към неподозирани професии. Ето и някои от тях.

За любители на панди
Как ви се струва да изкарвате по 32 000 долара годишно от гушкане на панди? Звучи твърде добре, за да е истина, но ви уверяваме, че това е реална професия. Само че в Китай.

Единственото, което трябва да прави човек, за да се превърне в професионален гледач на панди, е да прекарва всеки ден от годината с тях. Да споделя техните радости и мъки, както и да ги гушка възможно най-често. Освен че по цял ден ще бъде в компанията на уникалните животни, одобреният кандидат получава служебен джип, осигурена храна и квартира. Какво по-добро от това?

Най-странните, но забавни професии на света

Сбъднете детската си мечта
Нали помните детското филмче "Малката русалка”? Е, вече има и големи такива, почти истински. От няколко години насам професията "русалка” започва да се разпространява с големи темпове и много дами се преориентираха в кариерното си развитие. 

В различни аквапаркове по света и съоръжения с големи танкове, в които плуват различни видове морски обитатели, може да се натъкнете на русалка. Красива дама, нахлузила почти 20-килограмова опашка върху завързаните си крака, която плува и маха на посетителите. Ако искате да сбъднете мечтата си да бъдете русалка, намерете си костюм и поемете дълбоко дъх!

Превърнете се в "сензорни” учени
Ако изберете тази професия, ще ви се наложи да пипате доста лица и да се осъвършенствате в определянето на действието на даден продукт върху човешката кожа. Това е наистина сериозна професия в света на козметичните продукти, където всичко трябва да е преценено до най-малкия детайл, за да няма катастрофални последици за потребителите.

Изследователи обикалят по конференции в цял свят, за да успеят да установят едни и същи правила при упражняването на тази професия, за да бъде всичко перфектно.

Най-странните, но забавни професии на света

Най-сладката професия
Чудите се какво да учите или искате да добавите още професионални квалификации към автобиографията си? Имаме идеалното предложение за вас! Просто изберете да станете доктор по шоколада в Кеймбридж.

Ако мислите, че се шегуваме, лъжете се. В престижния университет са осъществили този проект, в който главната идея е да се изследва шоколада и неговото разтопяване в горещи условия. Заниманията са предимно експериментални, така че със сигурност освен много шоколад, има и много забавления.

Най-странните, но забавни професии на света

Професионален купувач на коли
За тази професия може да завижда всеки фен на автомобилите и най-вече на високите скорости. Както се казва, за всеки влак си има пътници, но за Марсел Марсини за всеки купувач си има "Ферари”. Той е човекът, който може да купи автомобил за вас, без дори да се налага да ставате от дивана.

Според CNN Марсини обикаля цял свят, за да изпълнява поръчките на своите клиенти. Редица милионери му поверяват парите си, за да избере най-подходящата за тях кола. Той е и експерт, що се отнася до фераритата, затова е и толкова търсен, когато става дума за покупка на един от най-скъпите автомобили в света.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay