Никога не е късно за мечтаната кариера

Време е за промяна

Никога не е късно за мечтаната кариера

Малко са късметлиите, които могат да се похвалят с интересна и задоволителна работа, която ги прави щастливи и всеки ден е различен и интересен. Перфектната работа е комбинация от много неща, някои от които са еднакви за всички, но с малки разлики: креативна, забавна, ненатоварваща, интересна, различна всеки ден, срещи с различни хора всеки ден, добре платена и т.н.

 

За съжаление подобно нещо е много трудно да се намери и едно решение на проблема със зациклянето в работата е смяната ѝ.

 

Само защото пазарът на труда в момента е свит, не значи че вие трябва да стоите мирни. Животът е постоянни предизвикателства и постоянно си променя цветовете и динамиките. Би имало логика, ако и ние сме така. Винаги да искаме повече и да се променяме.

 

Не ни разбирайте погрешно – не казваме, че ей сега на минутата да си дадете предизвестието и да си ходите. Смяната на професията или работата дори, като всяко друго голямо решение в живота иска време, малки стъпки и обмисляне.

 

Ако мислите, че ви е време за промяна или просто сте любопитни какви са ви опциите: ето 5 стъпки, които може да предприемете при започването на нова кариера:

 

1-ва стъпка: направете списък на професиите, които винаги сте намирали за много интересни. Важно е да ги проучите подробно.

2-ра стъпка: вземете списъка и направете проучване за всяка една от избраните професии. Подчертайте тези, които ви се струват най-добри и приемливи, другите ги задраскайте.

3-та стъпка: помислете си и пресметнете кога точно искате да започнете нова работа. Ако се спрете на професия, която изисква специализирано обучение – инвестирайте парите от настоящата си работа в курсове. По този начин ще получите квалификация и ще чувствате удовлетвореност от работата, която иначе ви е писнала.

4-та стъпка: когато веднъж сте се спрели на нещо по-конкретно, намерете училища, които: предлагат програми; курсове на половин ден, вечерни или онлайн; са акредитирани.

5-та стъпка: започнете да се оглеждате за работа отрано. Освежете си резюмето, а защо не и прическата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay