Служители споделят защо са напуснали работа

Служители споделят защо са напуснали работа

В повечето случаи причината, поради която служителите напускат работата си, не е, че компанията не е достатъчно приятна или продуктивна. Служителите от човешки ресурси и директорите на компании често се опитват да разберат защо служителите им напускат. 

Отговорът е, че няма точен отговор. Всичко зависи от мисленето на индивида относно избора му за кариера или личното му мнение. Ако те са в конфликт с личните му идеологии, тогава те често стигат до подаването на оставка.

Споделяме ви причините на няколко служители да напуснат работата си:

"Приносът в развитието на последното ми служебно място бе огромен. Не че се хваля с това, но ако ми бяха благодарили поне веднъж, щеше да бъде прекрасно. По-лошото е, че последната постъпка на шефа ми преля чашата – изложи ме пред цялата фирма след края на оперативка. Онзи ден разбрах, че нищо, което бих направила някога, няма да го впечатли", Георги, 30 г.

"Шефовете ми постоянно пренебрегваха това, което правих. Винаги трябваше да получавам тяхното одобрение и те поставяха под съмнение всеки мой ход. Когато ставах част от колектива, ми казваха, че доверието в тяхната компания има важна значение. Къде беше то?", Петър, 27 г.

"Работата ми беше еднотипна през последните 3 години. Не е имало нито една промяна на задължения или отговорности. Чувствах се подценена. Въпреки че изявявах желание да работя по различни проекти, трябваше да правя едно и също нещо отново и отново. Наистина бях разочарована. Наистина исках да се докажа, че мога повече и да израсна в кариерата си, но не ми беше дадена възможността", Мария, 27 г.

"Натискът в офиса беше огромен. Не говоря за период от месец или два. Месеците станаха 12. Работих всяка събота извънредно в продължение на 6 месеца и почивката беше рядка привилегия. Напуснах работа след година и половина", Гергана, 28 г.

"Средата в компанията беше токсична. Изведнъж колежките започнаха да заговорничат за мен, защото започнах да се представям добре в работата. Някои дори предполагаха, че съм близка с шефа. Чувствах е непълноценна и в крайна сметка напуснах, защото се нуждаех от спокойствие", Петя, 33 г.

"Малките спорове бяха всекидневни, а отговорността голяма. Това, че вършех работата на другите, за което съответно не ми се заплащаше допълнително, ме влудяваше", Марияна, 27 г.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay