Стела Маккартни инвестира в бъдещето

Дизайнерът ще финансира талантливи студенти в областта на модата

Стела Маккартни инвестира в бъдещето

Великите дизайнери понякога се самозабравят. Изтриват от съзнанието си своя произход, пренебрегват по-бедните и неопитни от тях. Стела Маккартни бяга от този стереотип. Тя се стреми да даде шанс на талантливите млади хора, които всъщност градят бъдещето на всяка една пазарна ниша.

Дизайнерът ще поощри студентите от академията за мода Central Saint Martins, като основе фонд, носещ нейното име. Стела Маккартни наскоро стана почетен член на Университета по изкуствата - Лондон, а стъпката към развитие на младите дизайнери ще засяга студенти бакалавърска степен в академията Central Saint Martins.

Самата Стела е завършила това учебно заведение през 1995 година и нарича времето, прекарано в университета "ключов момент от живота". Тя обясни идеята си да основе стипендия по следния начин:

"Много талантливи младежи не могат да си позволят обучение в академията. Именно затова реших да създам своеобразна система за поощрение на такива студенти и отправям призив към останалите дизайнери да сторят същото."

Ежегодно Стела ще внася по 25 хиляди британски лири във фонда за стипендията. Той ще осигурява средства не толкова на надарените студенти от Великобритания, колкото на обучаващите се по международни програми. Като част от оказаната помощ на младите таланти ще бъде и възможността за стаж в модна къща Stella McCartney.

Първите стипендии ще бъдат разпределени още този октомври. А средства ще получават само студентите, които следват кредото на британския бранд - без употреба на материали от животински произход. Очаровани сме от идеята на Стела да даде шанс на онези, които едновременно се грижат за развитието на модата и за опазването на природата.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 20.07.2012|15:37
Така се прави- както е било и едно време и са давали стипендии на млади хора да ходят да учат- да са студенти и после да се връщат в страната си да преподават...
6
Не е посочен 20.07.2012|15:20
Браво! благородно дело на известната дъшеря на един голям Бийтълс
5
Не е посочен 20.07.2012|14:35
Ако имаше повече хора като нея светът щеше да е едно прекрасно място :)
4
Не е посочен 20.07.2012|14:32
Много готина жена- как иска да помогне на много млади хора- браво :)
3
Не е посочен 20.07.2012|13:15
тя е моят идол и за пореден път заслужава адмирации!свалям и шапка!постъпката и е много благородна и би било добре всички хора с нейните възможности да помагат по някакъв начин на младите хора да се развиват
2
Не е посочен 20.07.2012|11:44
а така,знае как се прави жената :)
1
Не е посочен 20.07.2012|11:29
Ето на това му се вика благородна, смислена, човешка постъпка. Браво на жената. Тя е намерила верния път. Няма по-голямо щастие от това да се помага; самозабравилите се егоисти са най-нещастните хора на този свят, ако ще да имат и купища пари.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay