Топ 100 на най-влиятелните жени в България

Най-влиятелната жена в България

Еврокомисарят за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева оглави класацията на 100-те най-влиятелни жени в България, пишат от inews.bg

 

Второто място в престижната класация е за Цветелина Бориславова (доскорошен председател на Надзорния съвет на СИБанк), а на трето е кметът на град София Йорданка Фандъкова. Следваща в класацията е Саша Безуханова, директор на направление "Публична администрация" в "Хюлет Пакард" за Централна и Източна Европа. Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова заема достойното пето място.

 

В челната десетка се нареждат също така първият български еврокомисар Меглена Кунева, адвокатът Даниела Доковска, тенисистката Магдалена Малеева, банкерката Виолина Маринова и журналистката Венелина Гочева.

 

Първите десет позиции в класацията са определени от десет влиятелни мъже, сред които министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на СЕМ Георги Лозанов, банкерът Левон Хампарцумян, изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, политологът Иван Кръстев и др.

 

Освен награда на церемонията в хотел Шератон, Кристалина Георгиева бе определена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и като "най-европейското лице на България и най-смелото лице на Европа".

 

Проектът на вестник "Пари" "100-те най-влиятелни жени” се провежда за първи път у нас, но се надяваме да се превърне в традиция.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay