Тази ароматна кесадия е подходяща за тези от вас, които обичат крехко телешко месо в комбинация с вкусни сирена и зеленчуци.
Необходими продукти:
350 г телешко филе
1 среден жълт лук, тънко нарязан
Червена чушка, тънко нарязана
Зелена чушка, тънко нарязана
2 скилидки чесън, смлени
1 с.л. сос Уорчестър
2 тортили
1/2 ч.ч. настъргана моцарела
1/2 ч.ч. настъргано твърдо сирене
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте една супена лъжица олио на среден огън. Подправете пържолата от двете страни със сол и черен пипер. Поставете я в тигана и гответе до желаната готовност, 3 до 4 минути от всяка страна за средна степен. Прехвърлете пържолата върху дъска за рязане и оставете за 10 минути. Нарежете на тънки ивици.
Добавете лука и чушките в тигана и задушете на среден огън, докато омекнат. Добавете и чесъна. Върнете нарязаната пържола в тигана, добавете Уорчестър и разбъркайте. Прехвърлете сместа в чиния и избършете тигана.
Поставете едната тортила върху тигана. Поръсете една четвърт от моцарелата върху едната половина, отгоре поставете една четвърт от сместа с и една четвърт месото и зеленчуците и след това добавете част от твърдото сирене. Сгънете и повторете, за да направите още кесадили.
Приятен апетит!
0 | 0 |