Нежният вкус на какао в комбинация с краве масло се помни дълго. Точно толкова нежни и апетит ни са нашите сладки, които приготвихме по прочутата рецепта за напукани бисквитки, наречени brookies. Името им е комбинация от думите brownie и cookies и са любими както на малки, така и на големи.
Приготвянето им е бързо и лесно, а ароматът, който се носи от тях е неповторим. Ето как да ги направите у дома си.
Необходими продукти:
2 яйца
250 г захар (можете да експериментирате с комбинация от бяла, кафява и кокосова)
60-70 мл разтопено краве масло
40 г какао
1 ч.ч. брашно
Бакпулвер
Щипка ванилия
Пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на водна баня или на ниска степен в малка касерола. Разбъркайте в дълбока купа захарта, какаото и маслото с помощта на телена бъркалка. След това добавете яйцата и разбъркайте добре. Прибавете ванилията и брашното, заедно с бакпулвера. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Покрийте купата със стреч фолио и поставете с хладилника за около час.
След като сместа е стегнала добре в време да се заемете с оформянето на сладките. Загребвайте с помощта на супена лъжица малки части от сместа и ги оформете на топчета. оваляйте ги в пудра захар.
Поставете ги в широка тава с хартия за печене или силикнова подложка в предварително загрята фурна. Важно е да поставите топчетата на разстояние едно от друго. Печете на 180 градуса около 7-8 минути и извадете сладките докато са все още меки. След като се охладят те ще се стегнат и ще останат меки в средата. Внимавайте да не ги препечете, защото ще станат много твърди и трудни за ядене.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |